NajRecept.sk Pomazánky Rybičková pomazánka Rýchla rybičková nátierka na čerstvom cmarovom chlebe.
Rýchla rybičková nátierka na čerstvom cmarovom chlebe.
Recept Rýchla rybičková nátierka na čerstvom cmarovom chlebe.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ivana Reisingerová

Domáce nátierky, ako napríklad tá rybičková, chutia najlepšie na čerstvom chlebe, ktorý si upečiete sami doma. Ja som tentokrát zaexperimentovala s cmarom a upiekla som cmarový chlieb z kvásku, ktorý bol mäkký niekoľko dní. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.10.2024

Rýchla rybičková nátierka na čerstvom cmarovom chlebe.

Domáce nátierky, ako napríklad tá rybičková, chutia najlepšie na čerstvom chlebe, ktorý si upečiete sami doma. Ja som tentokrát zaexperimentovala s cmarom a upiekla som cmarový chlieb z kvásku, ktorý bol mäkký niekoľko dní. Autor: Ivana Reisingerová

35 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Nátierka

3 plechovky
sardinky v paradajkovej omáčke
2 ks
nátierkové maslo
1 ks
cibuľa
4 ks
natvrdo uvarené vajce
podľa chuti
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie

Chlieb

300 g
hladká múka
200 g
ražná múka
20 g
soľ
20 g
droždie
5 g
rasca
1/2 lyžičky
cukor
1 lyžička
ocot
420 ml
cmar

Na potretie

podľa potreby
voda
podľa potreby
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

Domáce nátierky sú nielen chutné, ale taktiež veľmi jednoduché na prípravu. Ak patríte medzi ich milovníkov, vyskúšajte túto zo sardiniek a nátierkového masla. A aby raňajky či olovrant chutili ešte lepšie, upečte si aj svoj vlastný chrumkavý chlieb.

  1. Sardinky rozmačkáme a premiešame s nátierkovým maslom.
  2. Postupne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájané vajcia, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Hotovú nátierku necháme odležať aspoň dve hodiny v chladničke.
  3. V mise zmiešame hladkú a ražnú múku, soľ, rascu a cukor. Následne pridáme droždie, ocot a cmar a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
  4. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý necháme kysnúť ďalšiu hodinu. Následne ho umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a prvých 5 minút pečieme pri teplote 250 °C. Potom teplotu stiahneme na 180 °C a pečieme ďalších 35 až 45 minút.
  5. Chlieb počas pečenia niekoľkokrát potrieme osolenou vodou.

Po upečení necháme chlieb vychladnúť. Potom nakrájame na menšie krajce a podávame s rybičkovou alebo akoukoľvek nátierkou podľa chuti.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár