NajRecept.sk Pomazánky Avokádová pomazánka Rýchla nátierka z avokáda a tvarohu. Pre výraznejšiu chuť do nej pridajte túto tajnú ingredienciu.
Rýchla nátierka z avokáda a tvarohu. Pre výraznejšiu chuť do nej pridajte túto tajnú ingredienciu.
Recept Rýchla nátierka z avokáda a tvarohu. Pre výraznejšiu chuť do nej pridajte túto tajnú ingredienciu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Avokádová nátierka je chutná, ľahká a zdravá. Jej príprava zvyčajne nezaberie viac ako 10 minút, pričom si ju viete prispôsobiť presne podľa svojej chuti. Aby však bola výraznejšia a ešte lepšia ako zvyčajne, nezabúdajte do nej pridať jednu ingredienciu naviac.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   23.12.2024

Rýchla nátierka z avokáda a tvarohu. Pre výraznejšiu chuť do nej pridajte túto tajnú ingredienciu.

Avokádová nátierka je chutná, ľahká a zdravá. Jej príprava zvyčajne nezaberie viac ako 10 minút, pričom si ju viete prispôsobiť presne podľa svojej chuti. Aby však bola výraznejšia a ešte lepšia ako zvyčajne, nezabúdajte do nej pridať jednu ingredienciu naviac.

10 min
Čas prípravy
Suroviny
1/2 ks
avokádo
100 g
tvaroh vo vaničke
6 ks
zelené olivy
podľa potreby
citrónová šťava
podľa chuti
granulovaný cesnak
1 hrsť
lístky bazalky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy

A ktorú ingredienciu máme na mysli? Zelené olivy. Tie zaručia, že nátierka bude mať nielen dokonalú chuť, ale aj krásnu zelenú farbu. Olív netreba pridať veľa. Na polovicu avokáda a 100 g tvarohu spravidla stačí len hrsť.

  1. Avokádo očistíme a dáme ho do mixéra.
  2. K avokádu pridáme tvaroh, zelené olivy, citrónovú šťavu, cesnak, bazalku, soľ, mleté čierne korenie a rozmixujeme.
  3. Mixujeme dovtedy, kým nám nevznikne hladká pasta.
  4. V prípade potrieb môžeme nátierku ešte dochutiť soľou alebo korením a podávame.

Ak chcete, aby nátierka chutila čo najlepšie, vložte ju na pár hodín do chladničky. Vďaka odležaniu bude jej chuť oveľa výraznejšia. Následne ju môžete servírovať. Skvelo chutí s čerstvým pečivom, no pokojne z nej môžete urobiť aj jednohubky alebo ju použiť ako dip k zemiakom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár