Kapustnica patrí k tým jedlám, bez ktorých si mnohí z nás nevedia predstaviť sviatočný stôl ani zimné obdobie. Je to vôňa, ktorá sa šíri po celej kuchyni a pripomína detstvo, rodinné stretnutia či Vianoce. Každá rodina má svoj vlastný recept, ktorý si odovzdáva z generácie na generáciu a toto je ten môj.
Kapustnica patrí k tým jedlám, bez ktorých si mnohí z nás nevedia predstaviť sviatočný stôl ani zimné obdobie. Je to vôňa, ktorá sa šíri po celej kuchyni a pripomína detstvo, rodinné stretnutia či Vianoce. Každá rodina má svoj vlastný recept, ktorý si odovzdáva z generácie na generáciu a toto je ten môj.
Na kapustnici je najlepšie to, že je chutnejšia po odstátí. Nebojte sa jej preto urobiť viac, aby ste ju mohli jesť aj na druhý či tretí deň. Servírovať ju môžete samostatne, prípadne s čerstvým chlebom, ktorý si pripravíte podľa tohto receptu.
Hotovú kapustnicu podávam zvyčajne s kyslou smotanou, pričom ju robím nielen na Vianoce, ale často aj na obed alebo večeru počas sychravej jesene a zimy, kedy skvelo zahreje.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste