NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Rýchla jablková buchta bez váženia. Na celý recept vám stačí len jeden hrnček.
Rýchla jablková buchta bez váženia. Na celý recept vám stačí len jeden hrnček.
Rýchla jablková buchta bez váženia. Na celý recept vám stačí len jeden hrnček.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Nemáte čas na komplikované dezerty? Pripravte si rýchlu jablkovú buchtu, ktorá skvelo chutí a vie výborne zasýtiť. Vychutnať si ju tak môžete aj na raňajky alebo desiatu.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.9.2024

Rýchla jablková buchta bez váženia. Na celý recept vám stačí len jeden hrnček.

Nemáte čas na komplikované dezerty? Pripravte si rýchlu jablkovú buchtu, ktorá skvelo chutí a vie výborne zasýtiť. Vychutnať si ju tak môžete aj na raňajky alebo desiatu.

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
3 hrnčeky
polohrubá múka
1 a 1/2 hrnčeka
práškový cukor
1 bal
kypriaci prášok
1 bal
vanilkový cukor
1/2 hrnčeka
mlieko
1/2 hrnčeka
olej
3 ks
vajce
podľa potreby
jablko
podľa chuti
mletá škorica
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Jablková sezóna je v plnom prúde a bola by škoda, ak by ste si počas nej neupiekli aspoň jeden sladký a dobrý dezert. Vhodná je napríklad táto nadýchaná buchta, ktorú si môžete pripraviť do tortovej formy alebo priamo do pekáča.

  1. V miske zmiešame polohrubú múku, kypriaci prášok a škoricu.
  2. V ďalšej mise vyšľaháme vajcia s vanilkovým a práškovým cukrom. Do zmesi postupne zapracujeme olej a mlieko.
  3. Jablká si umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.
  4. Suché ingrediencie pridáme do tekutých. Cesto dobre premiešame a nakoniec doň pridáme pripravené jablká.
  5. Hotové cesto prelejeme do tortovej formy alebo pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C približne 30 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár