NajRecept.sk Torty Sladké torty Ovocné torty Rýchla hrk-hrk torta so šľahačkou a jahodami.
Rýchla hrk-hrk torta so šľahačkou a jahodami.
Recept Rýchla hrk-hrk torta so šľahačkou a jahodami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lucie Rakušanová

Receptov na hrk-hrk tortu nájdete veľké množstvo. Ja som vyskúšala tento, vďaka ktorému som mala korpus aj krém hotový do polhodiny. Viac času mi zabralo zdobenie, s ktorým sa však nemusíte vôbec trápiť. Tortu môžete pokojne krémom len potrieť. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   10.10.2024

Rýchla hrk-hrk torta so šľahačkou a jahodami.

Receptov na hrk-hrk tortu nájdete veľké množstvo. Ja som vyskúšala tento, vďaka ktorému som mala korpus aj krém hotový do polhodiny. Viac času mi zabralo zdobenie, s ktorým sa však nemusíte vôbec trápiť. Tortu môžete pokojne krémom len potrieť. Autor: Lucie Rakušanová

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
120 g
polohrubá múka
1 lyžica
olej

Krém

2 ks
plechovka jahôd
500 ml
smotana na šľahanie
2 ks
vanilkový puding za studena Olé

Na potretie

podľa potreby
džem
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Trasená torta, ktorú mnohí poznajú aj pod názvom hrk-hrk torta, sa od iných dezertov odlišuje najmä tým, že jednotlivé suroviny sa nespájajú miešaním, ale trasením. Celý proces prípravy je vďaka tomu veľmi rýchly. Tortu môžete doplniť akýmkoľvek ovocím od jahôd až po maliny.

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme olej.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou pridávame k žĺtkom.
  3. Pripravené piškótové cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
  4. Všetko, čo potrebujeme na krém, čiže jahody, smotanu a pudingový prášok za studena Olé, dáme do uzatvárateľnej nádoby a trasieme, pokým krém nestuhne (približne 2 minúty).
  5. Na vychladnutý korpus natrieme džem a nanesieme pripravený krém. Ozdobíme podľa fantázie a podávame. Trasená torta je výborná napríklad na narodeniny alebo ako sladká bodka za sviatočným obedom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár