NajRecept.sk Polievky Guláš Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa
Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa
Recept Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ivana Reisingerová

Gulášová polievka je niečo, čo doma robíme dosť často. Tentokrát som ju však pripravila z mletého mäsa, ktoré jej dodalo príjemnú a veľmi zaujímavú chuť. Celý proces prípravy je rýchly, takže v kuchyni nestrávite dlhé hodiny. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.6.2025

Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa

Gulášová polievka je niečo, čo doma robíme dosť často. Tentokrát som ju však pripravila z mletého mäsa, ktoré jej dodalo príjemnú a veľmi zaujímavú chuť. Celý proces prípravy je rýchly, takže v kuchyni nestrávite dlhé hodiny. Autor: Ivana Reisingerová

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
tuk
2 ks
cibuľa
300 g
mleté hovädzie mäso
1 lyžička
drvená rasca
1 lyžica
mletá paprika
1 lyžica
hladká múka
1 a 1/2 litra
vývar
500 g
zemiaky
podľa chuti
soľ
1/2 lyžičky
mleté čierne korenie
6 strúčikov
cesnak
1 lyžica
majorán
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Gulášová polievka výborne zasýti, takže je skvelá aj ako hlavný chod. Niekedy k nej servírujem domáci chlieb, ktorý robím podľa tohto receptu. Tým ale, že sú v polievke aj zemiaky, tak robiť vôbec nemusíte.

  1. Na tuku opražíme dve cibule. Keď zhnednú, pridáme mleté hovädzie mäso. To sa pritom snažíme vareškou rozdeliť na čo najmenšie kúsky.
  2. Mäso smažíme pár minút a potom pridáme drvenú rascu. Necháme mierne prevoňať a pridáme mletú papriku, hladkú múku, vývar, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, čierne mleté korenie a všetko privedieme k varu.
  3. Polievku varíme dovtedy, kým zemiaky nezmäknú – minimálne však 20 minút, aby sa nám prevarila múka.
  4. Na záver pridáme ešte prelisované strúčiky cesnaku a majorán. Polievku už nevaríme, len ju necháme pár minút prejsť.

Máte chuť na mierne odlišný typ gulášu? Vyskúšajte recept na tento ostrý mexický, ktorý chutí najlepšie s varenými zemiakmi, no podávať ho môžete taktiež s čerstvým chlebom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár