NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Rýchla čokoládová torta s nadýchaným cestom a maslovým krémom.
Rýchla čokoládová torta s nadýchaným cestom a maslovým krémom.
Recept Rýchla čokoládová torta s nadýchaným cestom a maslovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Táto čokoládová torta je presne to, čo si predstavujem, keď poviem dokonalý dezert. Jemné vláčne cesto dopĺňa maslový krém, ktorý sa roztápa v ústach. Torta si nevyžaduje žiadne špeciálne zdobenie. Stačí ju len potrieť krémom a môžete ju rovno podávať.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.2.2025

Rýchla čokoládová torta s nadýchaným cestom a maslovým krémom.

Táto čokoládová torta je presne to, čo si predstavujem, keď poviem dokonalý dezert. Jemné vláčne cesto dopĺňa maslový krém, ktorý sa roztápa v ústach. Torta si nevyžaduje žiadne špeciálne zdobenie. Stačí ju len potrieť krémom a môžete ju rovno podávať.

50 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

300 g
hladká múka
80 g
kakao
2 lyžičky
prášok do pečiva
1 lyžička
jedlá sóda
1 lyžička
soľ
150 g
kryštálový cukor
150 g
trstinový cukor
2 ks
vajce
2 ks
žĺtok
120 ml
olej
1 lyžica
vanilkový extrakt
400 ml
mlieko

Krém:

500 g
práškový cukor
50 g
kakao
štipka
soľ
120 g
maslo
120 ml
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Recept na túto jednoduchú čokoládovú tortu milujem. Hotový je v priebehu niekoľkých minút, pričom dezert je vhodný nielen na posedenia s blízkymi, ale aj na narodeninové oslavy. Jednoduchý vzhľad môžete kedykoľvek vylepšiť o kopčeky šľahačky, hoblinky bielej čokolády alebo len o sviečky, ktoré do torty zapichnete.

  1. Vajcia a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Následne za stáleho miešania postupne prilievame olej a nakoniec pridáme aj vanilkový extrakt.
  2. Do druhej misy nasypeme všetky suché suroviny určené na korpus, čiže múku, prášok do pečiva, sódu, kakao a soľ, a dôkladne ich premiešame. Potom k nim prilejeme vyšľahané vajcia a na záver ohriate mlieko.
  3. Pripravené cesto nalejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C približne 35 minút – sledujeme.
  4. Kým sa korpus pečie, pripravíme krém. Maslo vyšľaháme s kakaom, cukrom a štipkou soli. Aby výsledná zmes nebola príliš tuhá a dalo sa s ňou dobre pracovať, za stáleho miešania k nej prilievame mlieko.
  5. Vychladnutý korpus rozkrojíme na dve časti a naplníme ho polovicou krému. Druhú použijeme navrch torty. Spôsob, akým krém použijeme sa odvíja od našich predstáv. Môžeme ho len rozotrieť alebo ho vložiť do cukrárskeho vrecka a dezert ním pekne dekorovať.

Tortu pred podávaním vložte na niekoľko hodín do chladničky. Krém stuhne, vďaka čomu bude dezert počas krájania držať svoj tvar. Ak by ste chceli, aby bola torta vyššia, korpus môžete prekrojiť dvakrát. 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár