NajRecept.sk Mäso Králičie mäso ,,Rybí,, šalát z králika
,,Rybí,, šalát z králika
Recept ,,Rybí,, šalát z králika
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tak zase po čase nás prepadla chuť na tento falošný rybí šalát. "Ferdo", ako som si ho pracovne nazvala, bol obrí králičí samec, takže ho bol plný hrniec a vo finále som šalát miešala v šalátovej mise. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   2.1.2021

,,Rybí,, šalát z králika

Tak zase po čase nás prepadla chuť na tento falošný rybí šalát. "Ferdo", ako som si ho pracovne nazvala, bol obrí králičí samec, takže ho bol plný hrniec a vo finále som šalát miešala v šalátovej mise. Autor: Danka

15 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
celý vypitvaný králik
3 ks
cibuľa
3 ks
bobkový list
10 guličiek
celé čierne korenie
5 guličiek
nové korenie
1 vrchovatá lyžička
soľ
0,5 l
ocot
1 l
voda
1 pohárik
Moravanka
asi 2 lyžičky
horčica
podľa chuti
majonéza
podľa chuti
tatárska omáčka
na dochutenie
soľ
na dochutenie
cukor
na dochutenie
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Mäso uvaríme vo vode s octom a korením (ja varím v tlakovom hrnci asi 3/4 hodiny a potom nechám dôjsť) a potom necháme v chladnejšej miestnosti odležať aj s nálevom cca 8 hodín.
  2. Potom mäso vyberieme, odkostíme a necháme väčšie kúsky, aby sa pri miešaní úplne nerozpadlo.
  3. Pridáme cibuľu, pokrájanú zeleninu, horčicu, majonézu a tatársku omáčku a dochutíme.
  4. Túto pochúťku možno vyčarovať aj z kuracích stehien bez kože, tie sa ale varia o niečo kratšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár