NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Karbonátky Rolované fašírky so strúhaným syrom
Rolované fašírky so strúhaným syrom
Recept Rolované fašírky so strúhaným syrom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Najväčšia delikatesa pod slnkom. Je to obmena klasických fašírok. Mleté mäso zrolujete so strúhaným syrom a obalíte v cestíčku. Smažíte na rozpálenom oleji do zlata. Ja som tieto fašírky podávala so zemiakovou kašou a zaváranou cviklou. Autor: Jaja

Jaja79    ·   11.3.2021

Rolované fašírky so strúhaným syrom

Najväčšia delikatesa pod slnkom. Je to obmena klasických fašírok. Mleté mäso zrolujete so strúhaným syrom a obalíte v cestíčku. Smažíte na rozpálenom oleji do zlata. Ja som tieto fašírky podávala so zemiakovou kašou a zaváranou cviklou. Autor: Jaja

55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
mleté mäso
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
150 g
strúhaný syr
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa potreby
olej

Cestíčko:

250 ml
mlieko
2 ks
vajce
10 lyžíc
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Mleté mäso zmiešame s na drobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, vajíčkom, soľou a čiernym korením.
  2. Na pracovnú dosku rozprestrieme potravinársku fóliu a rozložíme mleté mäso. Navrstvíme nastrúhaný syr a pomocou fólie zrolujeme. Stočenú roládu odložíme do mrazničky, aby sa nám fašírky lepšie krájali.
  3. Kým roláda tuhne v mrazničke, pripravíme si cestíčko - vymiešame všetky potrebné suroviny do hladkej hmoty.
  4. Roládu vyberieme z mrazničky (ja som ju nechala tuhnúť asi 2 hodiny) a nakrájame na centimetrové plátky, ktoré máčame v cestíčku a smažíme na rozpálenom oleji dozlata.
  5. Podávame so zemiakovou kašou.
Komentáre k receptu
zuza kuliskova    ·   4.1.2024   ·   Odpovedať   ·  

doporucuji bez testicka na pecicim papire v troube 200 stupnu cca 20 min....po vytazeni 2 h z mrazaku obaleno a usmazeno a i kdyz se delalo pomalu jelikoz bylo maso zmrzle za jedno bylo testicko usmazeno do zlata tak bylo mastne takze ubrousek a vnitrek byl stejne nedodelan.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty