NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Roláda z cvikly
Roláda z cvikly
Recept Roláda z cvikly
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vk

Klasická slaná roláda sa pripravuje z tvrdého syra, no čo tak pripraviť si roládu z cvikly, zemiakov, vajíčka, mrkvy a iných dobrôt? Vyskúšajte!

NajLucka NajLucka    ·   25.2.2021

Roláda z cvikly

Klasická slaná roláda sa pripravuje z tvrdého syra, no čo tak pripraviť si roládu z cvikly, zemiakov, vajíčka, mrkvy a iných dobrôt? Vyskúšajte!

Suroviny

Budeme potrebovať:

4 ks
väčšia cvikla
4 ks
mrkva
3 ks
zemiaky
2 ks
vajce
1 ks
údená ryba
1 ks
cibuľa
100 g
majonéza/kyslá smotana
soľ
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cviklu, zemiaky a mrkvu uvaríme vo vode do mäkka. Vajíčka uvaríme natvrdo.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a údenú rybu tiež. Spolu zmiešame.
  3. Uvarenú cviklu očistíme a na jemnom strúhadle nastrúhame.
  4. Zemiaky, mrkvu a uvarené vajíčko nastrúhame na jemnom strúhadle.
  5. Pripravíme si potravinársku fóliu, navrstvíme cviklu a pekne uhladíme. Na cviklu navrstvíme nastrúhanú mrkvu a ochutíme soľou a korením. Natrieme majonézu a navrstvíme postrúhané zemiaky. Znovu natrieme majonézu a navrstvíme postrúhané vajíčka. Osolíme, okoreníme podľa chuti a nakoniec do stredu navrstvíme údenú rybu zmiešanú s cibuľou.
  6. Pomocou fólie roládu zvinieme a odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny (najlepšie je odložiť ju na celú noc) a podávame. Dobrú chuť!

* Nezabúdame, že vrstvy musia byť stále tenšie. Najhrubšia vrstva je prvá - cvikla, o niečo tenšia je vrstva mrkvy a tak ďalej. Najtenšia vrstva je vrstva vajíčok.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár