NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Roláda na spôsob punčových rezov pripravená podľa lyžicového a hrnčekového receptu.
Roláda na spôsob punčových rezov pripravená podľa lyžicového a hrnčekového receptu.
Roláda na spôsob punčových rezov pripravená podľa lyžicového a hrnčekového receptu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Fantastická roláda, ktorú miluje snáď každý. Punčový zákusok môžete ľahko premeniť do podoby rolády. Skúšala som to asi pred rokom a dovtedy som ani netušila, že punčový zákusok môže vyzerať aj takto. Ak sa ponáhľam, siahnem jedine po tejto roláde, klasické rezy už robím len veľmi zriedka.

Petra H Petra H    ·   1.7.2024

Roláda na spôsob punčových rezov pripravená podľa lyžicového a hrnčekového receptu.

Fantastická roláda, ktorú miluje snáď každý. Punčový zákusok môžete ľahko premeniť do podoby rolády. Skúšala som to asi pred rokom a dovtedy som ani netušila, že punčový zákusok môže vyzerať aj takto. Ak sa ponáhľam, siahnem jedine po tejto roláde, klasické rezy už robím len veľmi zriedka.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

1. plát:

6 ks
vajce
6 lyžíc
krupicový cukor
6 lyžíc
polohrubá múka

2. plát:

4 ks
vajce
4 lyžice
krupicový cukor
4 lyžice
polohrubá múka

Punčový rozvar:

1/2 hrnčeka
voda
1/2 hrnčeka
práškový cukor
podľa chuti
rum
podľa potreby
červené potravinárske farbivo

Poleva:

300 g
práškový cukor
3 lyžice
horúca voda
3 lyžice
rum

Ďalej potrebujeme:

podľa potreby
ríbezľová marmeláda
1 ks
čokoládová poleva v sáčku Carla
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom do pevného snehu. Potom postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec opatrne vmiešame múku. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 8 minút. Plát musí zostať pružný, aby sa dobre roloval.
  2. Punčový rozvar: Zmiešame 1/2 hrnčeka vody a 1/2 hrnčeka práškového cukru, a zvaríme, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme rum podľa chuti a červené potravinárske farbivo.
  3. Poleva: Všetky ingrediencie dôkladne zmiešame dohromady.
  4. Hneď po upečení potrieme prvý plát korpusu ríbezľovou marmeládou. Priklopíme ho druhým plátom, ktorý potrieme pripraveným punčovým rozvarom a následne aj ríbezľovou marmeládou. Potom všetko zrolujeme do rolády. Roládu potrieme polevou a necháme stuhnúť v chladničke.
  5. Nakoniec si rozohrejeme čokoládovú polevu v sáčku a roládu s ňou dozdobíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár