Dunajské vlny pozostávajú z dvojitého maslového cesta – jedného svetlého a druhého zafarbeného kakaom. Do toho sa pridávajú ešte nakladané višne, ktoré sú šťavnaté a dokonalo osviežia cesto, pričom všetko zakončuje vanilkový krém zaliaty čokoládovou polevou. Mamka tento dezert pripravovala s marhuľami, ja som za spojenie čerešní a višní, ale samozrejme, zlá nie je ani iná ovocná kombinácia. Autor: Karambola
Dunajské vlny pozostávajú z dvojitého maslového cesta – jedného svetlého a druhého zafarbeného kakaom. Do toho sa pridávajú ešte nakladané višne, ktoré sú šťavnaté a dokonalo osviežia cesto, pričom všetko zakončuje vanilkový krém zaliaty čokoládovou polevou. Mamka tento dezert pripravovala s marhuľami, ja som za spojenie čerešní a višní, ale samozrejme, zlá nie je ani iná ovocná kombinácia. Autor: Karambola
Dunajské vlny sú tradičným zákuskom, ktorý poznajú mnohí z nás. Zvyčajne sa pripravuje s marhuľami, no ja som ho ozvláštnila o višne, ktoré mu dali úplne nový rozmer. Táto verzia mala veľký úspech, preto ju budem piecť určite znova.
Dunajské vlny nechajte stuhnúť a potom nakrájajte na menšie štvorce alebo obdĺžniky a servírujte. Tým, že sa navrchu dezertu nachádza čokoládová poleva, nie je potrebné žiadne dodatočné dekorovanie.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste