NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Rodinný recept na šťavnaté holandské rezne a gratinované zemiaky. Podľa mňa najlepšia náhrada za rezne.
Rodinný recept na šťavnaté holandské rezne a gratinované zemiaky. Podľa mňa najlepšia náhrada za rezne.
Rodinný recept na šťavnaté holandské rezne a gratinované zemiaky. Podľa mňa najlepšia náhrada za rezne.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Kisska

Keďže ja som stredná generácia, jedlá z mletého mäsa boli u nás veľmi často a tieto šťavnaté holandské rezne nesmú chýbať. Odporúčam vyskúšať náš rodinný recept.

Kisska Kisska    ·   8.12.2023

Rodinný recept na šťavnaté holandské rezne a gratinované zemiaky. Podľa mňa najlepšia náhrada za rezne.

Keďže ja som stredná generácia, jedlá z mletého mäsa boli u nás veľmi často a tieto šťavnaté holandské rezne nesmú chýbať. Odporúčam vyskúšať náš rodinný recept.

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
750 g
mleté bravčové mäso ( najlepšie bôčik alebo krkovička)
250 g
tvrdý syr
1 ks
šľahačková smotana
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa chuti
mletý kmín

Na obaľovanie:

2 ks
vajce
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
olej

Gratinované zemiaky:

8 ks
zemiaky
1-2 ks
šľahačková smotana
1-2 lyžice
maslo
podľa potreby
soľ
podľa potreby
čierne mleté korenie
podľa potreby
muškátový oriešok
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Mleté mäso osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a necháme odležať niekoľko hodín v chladničke. Pridáme vajcia, nastrúhaný tvrdý syr a poriadne vymiešame (aj v robote) pokiaľ nám mäso nepustí tuk. Vytvoríme si rezne asi podľa dlane, obalíme v troj obale (múka, vajce, strúhanka) a vypražáme.
  2. Gratinované zemiaky:
    Zemiaky očistíme, nakrájame na tenšie krúžka (ja ich strúham ako na uhorkový šalát). Do hrnca dáme rozpustiť 1-2 lyžice masla, pridáme zemiaky, koreniny a zalejeme smotanou. Poriadne premiešame, aby smotana obalila zemiaky, varíme asi 5 minút.
  3. Ešte horúce preložíme na menší vymastený plech a dáme piecť do rúry na 180°C 20-25 minút, pokiaľ nechytia zlatý povrch. Krájame a servírujeme až po miernom vychladnutí, aby držali tvar.
  4. Dobrú chuť Vám prajem.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár