NajRecept.sk Dezerty Múčniky Ríbezľový koláčik s malinami našich babičiek
Ríbezľový koláčik s malinami našich babičiek
Recept Ríbezľový koláčik s malinami našich babičiek
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Pokiaľ nemáte ešte čerstvé, pokojne môžete použiť aj mrazené. V záhradách už nájdeme ríbezle, maliny, jahody už pomaly končia, ale ak ste si uskladnili, tak máte a samozrejme môžete použiť aj marhule či broskyne. Základné cesto nie je kysnuté, je s práškom do pečiva, preto je krásne nadýchané a jemné. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   2.6.2024

Ríbezľový koláčik s malinami našich babičiek

Pokiaľ nemáte ešte čerstvé, pokojne môžete použiť aj mrazené. V záhradách už nájdeme ríbezle, maliny, jahody už pomaly končia, ale ak ste si uskladnili, tak máte a samozrejme môžete použiť aj marhule či broskyne. Základné cesto nie je kysnuté, je s práškom do pečiva, preto je krásne nadýchané a jemné. Autor: Petra

Suroviny

Cesto:

200 g
polohrubá múka
150 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
6 g
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
soľ
2 ks
vajce

Ďalej:

200 g
rýbezle
200 g
maliny
1 lyžica
hladká múka

Posýpka:

120 g
maslo
150 g
hnedý cukor
100 g
hrubá múka
50 g
mletá mandle
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 25 x 25 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
  2. Pripravíme si posýpku. Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom, múkou, štipkou soli a mandľovou múčkou. Odložíme do chladničky.
  3. Všetky suroviny na cesto spracujeme do guličky, ktorú rozvaľkáme alebo prstami utlačíme do formy.
  4. Rovnomerne poukladáme ovocie, ktoré sme obalili v múke – ale iba v tom prípade, ak máte ovocie mrazené, aby sa vám cesto nerozmočilo. Pokiaľ máte čerstvé, múku nemusíte pridávať.
  5. Na ovocie navrstvíme posýpku a dáme piecť. Pečieme cca pol hodinu, ale sledujeme, môže to trvať aj trochu dlhšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár