NajRecept.sk Dezerty Koláče Ríbezľový koláč bez múky, nadýchaný a jemný ako pavučinka pripravený za pár minút
Ríbezľový koláč bez múky, nadýchaný a jemný ako pavučinka pripravený za pár minút
Recept Ríbezľový koláč bez múky, nadýchaný a jemný ako pavučinka pripravený za pár minút
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jednoduchý, rýchly a hlavne veľmi chutný koláč, ktorý je dokonca bez múky. Pripravený je z vanilkového pudingového prášku, preto je aj tak vláčny a jemný. Doslova sa rozplýva na jazyku a pri krájaní máte pocit, že sa vám pod nožom skrýva spomínaná pavučinka. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.6.2024

Ríbezľový koláč bez múky, nadýchaný a jemný ako pavučinka pripravený za pár minút

Jednoduchý, rýchly a hlavne veľmi chutný koláč, ktorý je dokonca bez múky. Pripravený je z vanilkového pudingového prášku, preto je aj tak vláčny a jemný. Doslova sa rozplýva na jazyku a pri krájaní máte pocit, že sa vám pod nožom skrýva spomínaná pavučinka. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
7 ks
vajce
8 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
5 lyžíc
voda
5 lyžíc
olej
1/2 bal.
prášok do pečiva
4 bal.
vanilkový puding
podľa chuti
ríbezle
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Bielky vyšľaháme s 5 lyžicami cukru do tuhej peny, preložíme do druhej misky a následne vyšľaháme zo žĺtkov a zvyšného cukru a vanilkového cukru tuhú penu, do ktorej pridáme teplú vodu a olej. 
  2. Na najnižších otáčkach pridáme pudingové prášky zmiešané s práškom do pečiva. Na záver už len ručne na trikrát primiešame vyšľahaný sneh.
  3. Na papierom vyložený plech rozotrieme cesto, rovnomerne rozložíme ovocie a dáme piecť.
  4. Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár