NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Ríbezľová bublanina s tvarohom
Ríbezľová bublanina s tvarohom
Recept Ríbezľová bublanina s tvarohom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Blažena

Fantastická bublanina. Šťavnatá, chutná a zároveň aj osviežujúca vďaka ríbezliam. Sezóna ríbezlí vrcholí tak si pripravte luxusný koláčik, ktorý poteší každého. Autor: Blažena

NajLucka NajLucka    ·   19.7.2021

Ríbezľová bublanina s tvarohom

Fantastická bublanina. Šťavnatá, chutná a zároveň aj osviežujúca vďaka ríbezliam. Sezóna ríbezlí vrcholí tak si pripravte luxusný koláčik, ktorý poteší každého. Autor: Blažena

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
200 ml
rastlinný olej
150 ml
mlieko
350 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva

Tvarohová plnka:

500 g
jemný tvaroh
4 lyžice
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
Zlatý klas

Ďalej:

podľa potreby
ríbezle
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Cesto: v nádobe vyšľaháme so štipkou soli bielky, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, striedavo olej, vlažné mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech s vyššími okrajmi, rozmer 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto a lyžičkou kladieme kôpky tvarohovej náplne. Po povrchu rozložíme očistené ríbezle. Upečieme pri teplote 180 ° C 25-30 minút do zlatista.
  2. Tvarohová plnka: tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a zlatým klasom. Tvaroh možno použiť aj hrudkovitý, aký máte k dispozícii.
  3. Ríbezle očistíme, umyjeme a precedíme.
  4. Po vychladnutí bublaninu posypeme vanilkovým a práškovým cukrom. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár