NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky
Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky
Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky
Foto: Mineralka

Najjednoduchšia bublanina na svete. Milujem tento recept, je ešte od mojej babičky a ovocie obmieňam. Teraz som použila ríbezle, trebalo ovocie spotrebovať, škoda bolo vyhodiť. Domáce, sladko kyslé a bolo toho plno. Najskôr som robila džem a trochu som odložila aj na túto bublaninu, ktorá sa doslova rozplýva na jazyku. Niekedy ju robievam s jahodami, ale s ríbezľami je top. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   23.9.2020

Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky

Najjednoduchšia bublanina na svete. Milujem tento recept, je ešte od mojej babičky a ovocie obmieňam. Teraz som použila ríbezle, trebalo ovocie spotrebovať, škoda bolo vyhodiť. Domáce, sladko kyslé a bolo toho plno. Najskôr som robila džem a trochu som odložila aj na túto bublaninu, ktorá sa doslova rozplýva na jazyku. Niekedy ju robievam s jahodami, ale s ríbezľami je top. Autor: Mineralka

Suroviny
3 hrnčeky
polohrubá múka
1,5 hrnčeka
kryštálový cukor
2 dcl
olej
3 ks
vajce
2,5-3 dcl
mlieko
1 ks
prášok do pečiva
ríbezle alebo iné ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Polohrubú múku, kryštálový cukor a olej zamiešame a odoberieme za hrnček zmesi bokom.
  2. Do zvyšku pridáme 3 celé vajíčka, mlieko a prášok do pečiva. Poriadne zamiešame, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré vylejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
  3. Poukladáme umyté ríbezle a nakoniec posypeme posýpkou - zmesou, ktorú sme si odobrali na začiatku do hrnčeka.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu, ale sledujeme, každá rúra pečie inak.
Komentáre k receptu
Alena Vlachová    ·   14.7.2023   ·   Odpovedať   ·  

Místo poloviny oleje jsem dala máslo, trochu méně cukru a vyšlo to skvěle, budu používat. Je to nejrychlejší.

ivka4k    ·   12.8.2020   ·   Odpovedať   ·  

Z nabízených receptů na bublaninu se mi líbil tenhle, opravdu dobrá !! Místo oleje jsem dala rozpuštěné máslo a přidala vanilkový ( ne vanilinový !) prášek a trochu rumu ... eňoňuňo !!!!

NejLucka NejLucka    ·   17.8.2020   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

Tylík    ·   6.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

Lepší bublaninu jsem nejedla, těsto je krásně nadýchané, úplně se rozplývá

Patysek9    ·   5.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

Bublanina je super, dala jsem ale hrubou a polohrubou mouku

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár