Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať horúcu vodu, olej, premiešať, ľahko vmiešať ušľahaný sneh z bielkov a nakoniec a cez sitko múku, kakao a prášok do pečiva.
Piškótu upečieme na normálnom plechu (30x40cm) pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí potrieme lekvárom (zabráni vsakovaniu vlhkosti do piškótu zhora).
Pripravíme si krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame vaječný koňak a premiešame (cukor do pudingu nie je potrebné, koňak je sladký). Necháme vychladnúť.
Medzitým rozšľaháme maslo s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme krém dobiela.
Krém nanesieme na piškótu, potretú marmeládou a nakoniec navrstvíme vyšľahanú šľahačku s cukrom a kakaom (výhoda šľahačky Cremefine je v tom, že šľaháme všetko dohromady a máme hneď parížsku šľahačku. Pokiaľ ju nezoženiete, tak uvediete do varu večer normálnu šľahačku s cukrom a kakaom a dáte vychladnúť a cez noc najlepšie do chladničky. Druhý deň vyšľaháte).
Ozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová