NajRecept.sk Dezerty Koláče Rezy s vaječným likérom (lyžicový recept s fotopostupom)
Rezy s vaječným likérom (lyžicový recept s fotopostupom)
Rezy s vaječným likérom (lyžicový recept s fotopostupom)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Vyskúšajte môj recept na rezy s vaječným likérom, ktorý som zjednodušila lyžicami. Vďaka nim je príprava oveľa jednoduchšia. Samozrejmosťou je následne aj skvelá chuť. Spojenie nadýchaného cesta, lahodného krému a parížskej šľahačky je neodolateľné a nikdy ním nič nepokazíte.

Karambola Karambola    ·   25.4.2025

Rezy s vaječným likérom (lyžicový recept s fotopostupom)

Vyskúšajte môj recept na rezy s vaječným likérom, ktorý som zjednodušila lyžicami. Vďaka nim je príprava oveľa jednoduchšia. Samozrejmosťou je následne aj skvelá chuť. Spojenie nadýchaného cesta, lahodného krému a parížskej šľahačky je neodolateľné a nikdy ním nič nepokazíte.

40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

5 ks
vajce
3 lyžice
krupicový cukor
2 lyžice
olej
2 lyžice
horúca voda
5 lyžíc
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

750 ml
mlieko
3 ks
Zlatý klas alebo vanilkový puding
200 ml
vaječný koňak
250 g
maslo
3 lyžice
práškový cukor

Parížska šľahačka:

2 kelímky
smotana na šľahanie
1 lyžica
cukor
2 lyžice
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Či už neviete, čo upiecť na oslavu alebo počas víkendu, tieto rezy sú stávkou na istotu. Ich príprava nie je ani zďaleka náročná – na kakaovú piškótu stačí naniesť chutný krém z vaječného likéru a všetko dozdobiť parížskou šľahačkou. Určite vyskúšajte.

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a začneme ich šľahať. Keď si všimneme, že sa nám vytvára sneh, postupne prisýpame cukor.
  2. Do snehu zapracujeme žĺtky. Keď sú dôkladne vyšľahané, pridáme ešte olej, vodu a múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva a kakaom.
  3. Hotové cesto vylejeme na plech a vložíme do rúry. Pečieme v stredne vyhriatej rúre približne 10 minút.
  4. Krém: Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. Ako prvé uvaríme hustý puding. Ten následne odstavíme z ohňa a primiešame k nemu vaječný likér. Keď puding vychladne, zašľaháme doň zmäknuté maslo alebo opačne - najskôr vyšľaháme maslo do peny a postupne zašľaháme po lyžiciach vychladnutý puding.
  5. Parížska šľahačka: Všetky suroviny vyšľaháme do tuhej šľahačky – do receptu je najlepšie použiť 40 % smotanu.
  6. Na vychladnutý korpus nanesieme najprv vychladnutý puding. Uhladíme a následne naň nanesieme parížsku šľahačku.
  7. Povrch rezov ozdobíme nastrúhanou čokoládou a môžeme ho pokvapkať vaječným koňakom.

Rezy uchovávajte na chladnom mieste – ideálne v chladničke. A ak by ste si chceli pripraviť iné trojfarebné rezy, vyskúšajte tieto so žĺtkovým krémom, ktoré chutia ako zmrzlina.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár