NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Rezy PRIBINÁČIK
Rezy PRIBINÁČIK
Recept Rezy PRIBINÁČIK
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Vynikajúce rezy Pribináčik. Tvarohová plnka a na vrchu krémová čokoládová poleva. Autor: Mineralka

NajLucka NajLucka    ·   8.10.2021

Rezy PRIBINÁČIK

Vynikajúce rezy Pribináčik. Tvarohová plnka a na vrchu krémová čokoládová poleva. Autor: Mineralka

55 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Potrebujeme na veľký plech:

5 ks
vajce
250 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1,5 dcl
olej
1,5 dcl
mlieko
1 bal.
kypriaci prášok
3 lyžice
kakao

Tvarohová plnka:

750 g
jemný tvaroh
150-200 ml /množstvo záleží od tvarohu/
šľahačka
1 bal.
stužovač šľahačky
4 bal.
vanilkový cukor
3 lyžice
práškový cukor

Čokoládová poleva:

250 ml
smotana
200 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Žĺtky si do peny vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Počas miešania pomaly prilievame mlieko a olej. Z bielkov vymiešame tuhý sneh.V miske si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva a mixérom dobre zamiešame do žĺtkov. Ručne vmiešame tuhý sneh a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 stupňov kým nám cesto nezhnedne a kraje sa neoddeľujú od plechu, cca 25 min.
  2. Cesto necháme vychladnúť a medzi tým si dobre dohladka vyšľaháme tvaroh s vanilkovým a práškovým cukrom, pridáme tekutú smotanu/ toľko, aby tvaroh nebol riedky/ a stužovač šľahačky a poriadne prešľaháme.
  3. Tvarohovú hmotu natrieme na cesto vyhladíme a necháme stuhnúť tak cca 30 min. v chladničke. Medzi tým si čokoládu rozpustíme v šľahačkovej smotane, privedieme k varu a za občasného miešania necháme vychladnúť tak, aby čokoláda zostala tekutá a dala sa na tvarohovú náplň naliať.
  4. Môžeme ozdobiť bielou čokoládou, alebo podľa fantázie. Koláč necháme odležať v chlade /najlepšie cez noc/ a krájame horúcim zúbkovaným nožom, ktorý si po každom reze utierame. Dobrú chuť!

* TIP: Najlepšie sa krája, keď si ho dáte pred krájaním do mrazničky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár