NajRecept.sk Dezerty Koláče Rezy macocha - pudingový rez s kyslou smotanou
Rezy macocha - pudingový rez s kyslou smotanou
Recept Rezy macocha - pudingový rez s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Sladká dobrota predsa po výdatnom obede nesmie chýbať. Tento víkend som pripravila rezy macocha, boli vynikajúce, cesto je krehké, s pudingom je vláčny a s vrchnou vrstvou kyslej smotany s vanilkou to je naozaj veľmi šťavnatý zákusok. Zvyknem zákusky zdobiť strúhanou margotkou, tak som to urobila aj teraz :)

Danula Vašíčková    ·   24.3.2023

Rezy macocha - pudingový rez s kyslou smotanou

Sladká dobrota predsa po výdatnom obede nesmie chýbať. Tento víkend som pripravila rezy macocha, boli vynikajúce, cesto je krehké, s pudingom je vláčny a s vrchnou vrstvou kyslej smotany s vanilkou to je naozaj veľmi šťavnatý zákusok. Zvyknem zákusky zdobiť strúhanou margotkou, tak som to urobila aj teraz :)

Suroviny

Pudink:

800 ml
mlieko
2 bal.
vanilkových pudingových práškov
5 lyžíc
cukor kryštál

Cesto:

6 ks
vajce
250 g
kryštálu
100 ml
horúcej vody
100 ml
oleja
300 g
polohrubej múky
1 bal.
prášok do pečiva
štipka
soli
2 lyžice
kakaa

Vrch:

4 tégliky
kyslej smotany
4 bal.
vanilkový cukor
čoko margot
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si uvaríme puding z 800 ml mlieka, 2 vanilkových pudingových práškov a 5 lyžíc kryštálu a hotový v hrnci zakryjeme mikroténom.

  2. Ručným elektrickým šľahačom vyšľahem žĺtky s cukrom do hustej bielej peny, potom pridáme vodu a olej a potom už len vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov so štipkou soli. Polovicu cesta nalejeme na vymastený a vysypaný veľký plech (42x32cm, ja som dala na menšie, takže mám rezy vo finále o niečo vyššie ako obvykle), zvyšok zafarbíme kakaom a nalejeme na svetlé cesto.

  3. Teraz je čas naliať navrch puding, vidličkou pekne odspodu akoby špirálovito pretočiť a potom piecť asi 30 minút na 180 stupňov.

  4. Necháme vychladnúť a potom potrieme zmesou zo 4 téglikov kyslej smotany a 4 vanilkových cukrov. Navrch postrúhame Margotku. Nechať stuhnúť v chladničke.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár