Sladká dobrota predsa po výdatnom obede nesmie chýbať. Tento víkend som pripravila rezy macocha, boli vynikajúce, cesto je krehké, s pudingom je vláčny a s vrchnou vrstvou kyslej smotany s vanilkou to je naozaj veľmi šťavnatý zákusok. Zvyknem zákusky zdobiť strúhanou margotkou, tak som to urobila aj teraz :)
Sladká dobrota predsa po výdatnom obede nesmie chýbať. Tento víkend som pripravila rezy macocha, boli vynikajúce, cesto je krehké, s pudingom je vláčny a s vrchnou vrstvou kyslej smotany s vanilkou to je naozaj veľmi šťavnatý zákusok. Zvyknem zákusky zdobiť strúhanou margotkou, tak som to urobila aj teraz :)
Najskôr si uvaríme puding z 800 ml mlieka, 2 vanilkových pudingových práškov a 5 lyžíc kryštálu a hotový v hrnci zakryjeme mikroténom.
Ručným elektrickým šľahačom vyšľahem žĺtky s cukrom do hustej bielej peny, potom pridáme vodu a olej a potom už len vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov so štipkou soli. Polovicu cesta nalejeme na vymastený a vysypaný veľký plech (42x32cm, ja som dala na menšie, takže mám rezy vo finále o niečo vyššie ako obvykle), zvyšok zafarbíme kakaom a nalejeme na svetlé cesto.
Teraz je čas naliať navrch puding, vidličkou pekne odspodu akoby špirálovito pretočiť a potom piecť asi 30 minút na 180 stupňov.
Necháme vychladnúť a potom potrieme zmesou zo 4 téglikov kyslej smotany a 4 vanilkových cukrov. Navrch postrúhame Margotku. Nechať stuhnúť v chladničke.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste