NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Rezne lenivej gazdinky: Netreba hodiny marinovať, stačí len natrieť a hodiť do rúry!
Rezne lenivej gazdinky: Netreba hodiny marinovať, stačí len natrieť a hodiť do rúry!
Recept Rezne lenivej gazdinky: Netreba hodiny marinovať, stačí len natrieť a hodiť do rúry!
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Ak premýšľate, čo by ste navarili na obed a nemáte čas mäso marinovať, vyskúšajte tento recept. Mäso nemusíte marinovať, stačí ho pred pečením potrieť majonézou a okoreniť, osoliť a za cca 40 minút máte chutné šťavnaté mäsko na tanieri. Ak vám, samozrejme, počas pečenia majonéza skĺzne do pekáča, nezabudnite to pekne natierať aj počas pečenia.Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   11.6.2021

Rezne lenivej gazdinky: Netreba hodiny marinovať, stačí len natrieť a hodiť do rúry!

Ak premýšľate, čo by ste navarili na obed a nemáte čas mäso marinovať, vyskúšajte tento recept. Mäso nemusíte marinovať, stačí ho pred pečením potrieť majonézou a okoreniť, osoliť a za cca 40 minút máte chutné šťavnaté mäsko na tanieri. Ak vám, samozrejme, počas pečenia majonéza skĺzne do pekáča, nezabudnite to pekne natierať aj počas pečenia.Autor: Triniti

Suroviny
kuracie stehno
soľ
korenie
majonéza
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie stehná nakrájame na rezne. Ak by ste použili kuracie prsia, môže sa stať, že mäso bude vysušené. V tom prípade by som vám odporučila stiahnuť teplotu a piecť kratší čas.
  2. Nakrájané rezne poukladáme na pekáčik, ktorý sme vymastili olejom. Osolíme a okoreníme a potrieme každý kúsok majonézou.
  3. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30-40 minút. Sledujeme, každá rúra pečie inak, preto sa riaďme tou svojou.
  4. Ak vám počas pečenia majonéza skĺzne dolu z mäsa, nezabudnite mäso znovu ponatierať. Majonéza dodá mäsu šťavnatosť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár