NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosové pečivo Recept na výborné kokosové rožky s polevou z ľadových gaštanov.
Recept na výborné kokosové rožky s polevou z ľadových gaštanov.
Recept na výborné kokosové rožky s polevou z ľadových gaštanov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Výnimočné vianočné pečivo z kokosu, ktoré si okamžite obľúbite. Polevu som vytvorila s láskou z ľadových gaštanov a trochou masla pre krásny lesk. Ich chuť bola jednoducho úžasná. Samozrejme, prvá dávka bola ako skúška a musím povedať, že bola úplne dokonalá. Na Vianoce si určite pripravím dvojitú dávku týchto lahodných dobrôt.

Petra H Petra H    ·   25.10.2023

Recept na výborné kokosové rožky s polevou z ľadových gaštanov.

Výnimočné vianočné pečivo z kokosu, ktoré si okamžite obľúbite. Polevu som vytvorila s láskou z ľadových gaštanov a trochou masla pre krásny lesk. Ich chuť bola jednoducho úžasná. Samozrejme, prvá dávka bola ako skúška a musím povedať, že bola úplne dokonalá. Na Vianoce si určite pripravím dvojitú dávku týchto lahodných dobrôt.

40 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

100 g
hladká múka
250 g
práškový cukor
125 g
kokos
125 g
maslo
1 lyžička
prášok do pečiva

Poleva:

2 ks
tyčinka Ľadové gaštany
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
  1. Maslo pri izbovej teplote starostlivo vyšľaháme s cukrom a vytvoríme penu. Potom pridáme kokos a hladkú múku. Výsledkom bude sypká zmes, ktorú rukami ešte dokonale spojíme do guličky. Túto guľôčku uložíme do chladničky na dobu jednej hodiny, aby sa mohlo pokračovať v ďalšom postupe.
  2. Pripravíme formičky, ktoré nie je potrebné vymazávať tukom. Do týchto formičiek potom plníme zmes až po okraj.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na teplote 170 stupňov, kým pečivo nezíska zlatistú farbu, čo by malo trvať približne 8 minút.
  4. Po upečení je pečivo ešte horúce, takže ho opatrne vyklopíme z formičiek. Potom necháme vychladnúť a pristúpime k príprave polevy z ľadových gaštanov. Vodnom kúpeli rozpustíme ľadové gaštany a postupne pridávame maslo, miešaním ho dokonale rozpustíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár