NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Recept na vianočné zasnežené kmene. Obohaťte sviatočné pečenie týmto hitom tohtoročných Vianoc.
Recept na vianočné zasnežené kmene. Obohaťte sviatočné pečenie týmto hitom tohtoročných Vianoc.
Recept na vianočné zasnežené kmene. Obohaťte sviatočné pečenie týmto hitom tohtoročných Vianoc.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Tak toto ma naozaj zaujalo. Dokonalá podoba ako s originálom a pritom sú to chutné sladké koláčiky. Jemná chuť škorice, kakaové cesto, ktoré na povrchu chrumká a vo vnútri je jemné ako pavučinka. Určite vyskúšajte na prichádzajúce vianočné sviatky. Pri pečení vám rozvonia celý byt. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   25.11.2024

Recept na vianočné zasnežené kmene. Obohaťte sviatočné pečenie týmto hitom tohtoročných Vianoc.

Tak toto ma naozaj zaujalo. Dokonalá podoba ako s originálom a pritom sú to chutné sladké koláčiky. Jemná chuť škorice, kakaové cesto, ktoré na povrchu chrumká a vo vnútri je jemné ako pavučinka. Určite vyskúšajte na prichádzajúce vianočné sviatky. Pri pečení vám rozvonia celý byt. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
vajce
80 g
práškový cukor
120 g
maslo
1 lyžica
kakao
250 g
hladká múka
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
trochu
škoricový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tieto zasnežené kmene sú nielen chutnými, ale aj originálnymi koláčikmi. Na stole sa budú krásne vynímať a lákať pozornosť. Ich príprava je rýchla, čo určite pred Vianocami oceníte, a zvládne ju každý – dokonca aj úplný začiatočník.

  1. Všetky suroviny okrem škoricového cukru dáme do misky a vypracujeme hladké cesto, ktoré je pružné a vôbec sa netrhá. 1/3 cesta oddelíme a zafarbíme kakaom. Pokiaľ by sa vám kakaové cesto sypalo, pridajte po lyžičkách vodu a vypracujte tiež pružné cesto. 
  2. Svetlé cesto rozvaľkáme, jemne posypeme škoricovým cukrom – posypávala som pomocou jemného sitka, aby bola škorica pekne rozmiestnená po celom povrchu a opatrne zrolujeme. Odložíme bokom. Rozvaľkáme kakaové cesto, do stredu uložíme rolku svetlého cesta so škoricou a kakaovým cestom svetlú rolku obalíme. Rozdelíme na polovicu a rukami ešte roztlačíme na "chudší" valček. 
  3. Pomocou vidličky na povrchu urobíme jemné zárezy pripomínajúce kôru stromu. 
  4. Nožom nakrájame na rovnaké kúsky, ktoré uložíme na papierom vyložený plech a dáme piecť. 
  5. Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút – sledujeme – záleží na veľkosti jednotlivých kúskov. 

Hotové koláčiky ešte posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Ak chceme, aby nám vydržali čo najdlhšie, skladujeme ich na chladnom a tmavom mieste.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár