NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Šuhajdy Recept na šuhajdy zo zemiakového škrobu z roku 1988.
Recept na šuhajdy zo zemiakového škrobu z roku 1988.
Recept na šuhajdy zo zemiakového škrobu z roku 1988.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Vyskúšala som v dostatočnom predstihu recept zo starej kuchárky z roku 1988. Poviem vám, že bol celkom jednoduchý. Najskôr mi prišlo, že tieto šuhajdy budú chuťovo nevýrazné, no po ochutnaní som zmenila názor. Sú veľmi jemné, na jazyku sa rozplývajú a hrozienka sú šťavnaté. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   9.11.2024

Recept na šuhajdy zo zemiakového škrobu z roku 1988.

Vyskúšala som v dostatočnom predstihu recept zo starej kuchárky z roku 1988. Poviem vám, že bol celkom jednoduchý. Najskôr mi prišlo, že tieto šuhajdy budú chuťovo nevýrazné, no po ochutnaní som zmenila názor. Sú veľmi jemné, na jazyku sa rozplývajú a hrozienka sú šťavnaté. Autor: Karambola

15 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
2 lyžice
kakao
3 lyžice
zemiakový škrob
250 g
maslo
50 g
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia

Recept na tieto šuhajdy je síce starý, no to nemení nič na tom, že je výborný. Hneď som si ho musela uložiť a rozhodne ho budem piecť spolu s ďalším vianočným pečivom aj na budúci rok.

  1. Mlieko, práškový cukor, kakao a zemiakový škrob dáme do hrnca a uvaríme hustú kašu. Necháme chvíľu vychladnúť a následne pridáme maslo, ktoré miešaním zapracujeme do hmoty. Do tej následne pridáme aj hrozienka.
  2. Hmotu navrstvíme do košíčkov, vrch ozdobíme polovicou orecha a necháme poriadne zatuhnúť.

Hotové šuhajdy môžeme rovno podávať alebo ich dáme do nádoby s uzáverom a skladujeme spolu s ostatnými nepečenými koláčmi v chladne a tme.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár