Radi pripravujete nepečené dezerty, po ktorých sa len zapráši? Vyskúšajte tento recept na jednoduché jahodové tiramisu po slovensky, ktorého príprava vám nezaberie veľa času, ale príjemne vás prekvapí a možno si ho dáte aj na spoločnom posedení. Potrebujete len pár ingrediencií, ale výsledok bude lahôdkou pre vaše chuťové poháriky.
Radi pripravujete nepečené dezerty, po ktorých sa len zapráši? Vyskúšajte tento recept na jednoduché jahodové tiramisu po slovensky, ktorého príprava vám nezaberie veľa času, ale príjemne vás prekvapí a možno si ho dáte aj na spoločnom posedení. Potrebujete len pár ingrediencií, ale výsledok bude lahôdkou pre vaše chuťové poháriky.
Hoci sa do klasického talianskeho tiramisu pridáva káva, cieľom tohto receptu je zvýrazniť sladkosť čerstvých jahôd, takže na jeho prípravu nebudete potrebovať žiadnu kávu. Namiesto toho si vystačíte so slovenskými piškótami, čerstvými jahodami a smotanou.
Zabudnite tiež na želatínu, alkohol, šľahanie a iné činnosti. Pretože je škoda tráviť veľa času v kuchyni, keď vonku svieti slnko. Jednoduché slovenské tiramisu s jahodami pripravíte jedným ťahom a pochutná si na ňom celá rodina. Keď vás základný recept omrzí, máme pre vás niekoľko tipov, ako experimentovať a pohrať sa s chuťou jahôd.
Dobrú chuť!
Aby bolo vaše jahodové tiramisu vždy úspešné, zamerajte sa na niekoľko vecí.
- Na prípravu si vždy vyberajte len zrelé jahody. Príliš tvrdé a nie úplne zrelé jahody by mohli spôsobiť, že sa koláč bude ťažko krájať. Na druhej strane, príliš mäkké jahody by mohli koláč zbytočne rozmočiť.
- Tiramisu musí dokonale stuhnúť, preto nepodceňujte čas stuhnutia v chladničke. Najlepšie je, ak si koláč pripravíte vopred a necháte ho cez noc v chladničke.
- Počas prípravy je lepšie šetriť cukrom. Ak pracujete so zrelými jahodami, ktoré sú prirodzene sladké, naozaj potrebujete len dve polievkové lyžice cukru.
- Neviete, ako podávať krémové tiramisu? Použite zvyšky čerstvých jahôd a pridajte čerešne, višne a marhule. Skvele sa hodí aj čerstvá mätová farebná posýpka alebo šľahačka.
- Namiesto kyslej smotany môžete použiť mascarpone prípadne zmiešať kyslú smotanu s mascarpone.
- Ak chcete dezert ozvláštniť, namočte jahody do vody zmiešanej s balzamikovým octom. Jahody tak získajú výraznejšiu chuť a o balzamiku ani nebudete vedieť.
- Chýba vám v dezerte alkohol? Pred prípravou tiramisu namočte jahody do Prosecca.
- Vďaka jogurtu je jahodové tiramisu ľahké a nebudete sa po ňom cítiť presladení. Ak chcete tiramisu pripraviť len z jogurtu, vyberte si plnotučný jogurt gréckeho typu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste