NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Recept na sicílsky skvost. Neodolateľne šťavnatá jablková torta s orechami a hrozienkami.
Recept na sicílsky skvost. Neodolateľne šťavnatá jablková torta s orechami a hrozienkami.
Recept na sicílsky skvost. Neodolateľne šťavnatá jablková torta s orechami a hrozienkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Sicílska jablková torta je lahodný a šťavnatý dezert, ktorý kombinuje klasické suroviny s prekvapivými prvkami, čím vytvára nezabudnuteľný chuťový zážitok. Táto torta je ideálna pre nedeľné popoludnie pri káve, kedy jeho bohatá, ale nie príliš sladká chuť skvele doplní relaxačné chvíle.

Petra H Petra H    ·   14.11.2023

Recept na sicílsky skvost. Neodolateľne šťavnatá jablková torta s orechami a hrozienkami.

Sicílska jablková torta je lahodný a šťavnatý dezert, ktorý kombinuje klasické suroviny s prekvapivými prvkami, čím vytvára nezabudnuteľný chuťový zážitok. Táto torta je ideálna pre nedeľné popoludnie pri káve, kedy jeho bohatá, ale nie príliš sladká chuť skvele doplní relaxačné chvíle.

35 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

75 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
50 ml
mlieko
60 g
maslo
500 g
jablká
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 lyžička
vanilkový cukor
125 g
kryštálový cukor
25 g
vlašské orechy
25 g
píniové oriešky alebo mandle
60 g
sušené figy alebo hrozienka
1 ks
citrón

Vrch:

25 g
píniové oriešky
1/2 lyžičky
škorica
25 g
hnedý cukor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Ošupte jablká a nakrájajte ich na tenké plátky. Aby zostali svetlé a nestratili farbu, pokvapkajte ich šťavou z citróna. Z citróna tiež nastrúhajte kôru a pokrájajte sušené figy na malé kúsky. Toto všetko potom pridajte k jablkám a starostlivo všetko premiešajte dohromady.
  2. Cukor spoločne s celým vajcom a žĺtkom vyšľahajte pomocou mixéra, kým nevznikne nadýchaná pena. Potom vmiešajte zmäknuté maslo a pomaly prilejte mlieko. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Túto suchú zmes potom postupne za stáleho miešania vareškou vmiešajte do peny. Nakoniec pridajte pripravené jablká, figy alebo hrozienka a orechy, ktoré ste vopred namočili vo vode – vďaka tomu budú sladšie a lepšie stráviteľné. Namiesto píniových orieškov môžete použiť aj nesolené arašidy, mandle alebo iné druhy orechov.
  3. Rozotrite cesto rovnomerne do formy, ktorú ste predtým vymazali maslom. Potom ho posypte píniovými orieškami a zmesou cukru zmiešaného so škoricou pre pridanie sladkej a aromatickej chuti.
  4. Upečte tortu v rúre, ktorú ste predhriali na 180 stupňov, približne po dobu 50 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty