NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Recept na nepečený vianočný hit. Domáci kokosový kmeň v trojfarebnom kabáte.
Recept na nepečený vianočný hit. Domáci kokosový kmeň v trojfarebnom kabáte.
Recept na nepečený vianočný hit. Domáci kokosový kmeň v trojfarebnom kabáte.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Dezert, ktorý kombinuje bohatú kokosovú arómu s jemnou sladkosťou. Tento dezert sa vyznačuje svojim charakteristickým trojfarebným vzhľadom, vďaka čomu je atraktívnym a dekoratívnym doplnkom sviatočného stola. Jeho jednoduchosť a flexibilita pri príprave, spolu s možnosťou prispôsobenia podľa osobných preferencií, robia z neho obľúbenú voľbu pre rôzne príležitosti, najmä počas vianočného obdobia.

Petra H Petra H    ·   3.12.2023

Recept na nepečený vianočný hit. Domáci kokosový kmeň v trojfarebnom kabáte.

Dezert, ktorý kombinuje bohatú kokosovú arómu s jemnou sladkosťou. Tento dezert sa vyznačuje svojim charakteristickým trojfarebným vzhľadom, vďaka čomu je atraktívnym a dekoratívnym doplnkom sviatočného stola. Jeho jednoduchosť a flexibilita pri príprave, spolu s možnosťou prispôsobenia podľa osobných preferencií, robia z neho obľúbenú voľbu pre rôzne príležitosti, najmä počas vianočného obdobia.

25 min
Čas prípravy
Suroviny

Budeme potrebovať:

600 g
kokos
200 g
práškový cukor
250 g
sušené mlieko
300 ml
horúce mlieko

Ďalej budeme potrebovať:

1 lyžica
kakao
2 lyžice
rum
podľa potreby
červené potravinárske farbivo
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
  1. Miešame kokos, práškový cukor a sušené mlieko v miske, kým nezískame rovnomerne spojenú sypkú zmes, ktorú potom pridáme do nádoby s horúcim mliekom.
  2. Po dôkladnom premiešaní ingrediencií vznikne jednotná zmes. Túto zmes rozdelíme na tri rovné časti. Prvú časť ponecháme v jej pôvodnej farbe, k druhej primiešame kakao a rum pre chuť a farbu a tretiu časť zafarbíme niekoľkými kvapkami červeného potravinárskeho farbiva, čím získame trojfarebný efekt.
  3. Z pripravených farebných kúskov tvoríme tenké valčeky, ktoré potom kladieme vedľa seba. Pomocou alobalu tieto valčeky pevne stlačíme dohromady, aby vytvorili jeden spojený tvar.
  4. Hotový valček zabalíme do alobalu alebo potravinárskej fólie a umiestnime ho do chladničky, kde necháme, aby dobre stuhol. Po stuhnutí dezert nakrájame na plátky s hrúbkou približne pol centimetra.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár