NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Recept na najúžasnejšie venčeky ako od babičky
Recept na najúžasnejšie venčeky ako od babičky
Recept na najúžasnejšie venčeky ako od babičky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Kisska

Keďže venčeky milujem od mala a odpalovane cesto je postrach, pár krát som skúšala a veľký plač, všetko letelo do koša. Človek zrazu vie toľko nadávok, až sa diví, ale mne to nedalo, dnes už pečiem aj na objednávku pre rodinu a priateľov. Tento recept je topka proste.

Kisska Kisska    ·   3.12.2023

Recept na najúžasnejšie venčeky ako od babičky

Keďže venčeky milujem od mala a odpalovane cesto je postrach, pár krát som skúšala a veľký plač, všetko letelo do koša. Človek zrazu vie toľko nadávok, až sa diví, ale mne to nedalo, dnes už pečiem aj na objednávku pre rodinu a priateľov. Tento recept je topka proste.

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
vajce
110 g
hladká múka
70 g
Hera
200 ml
voda
štipka
soľ

Krém:

2 ks
Zlatý klas (alebo vanilkový puding)
600 ml
mlieko
2 ks
vanilkový cukor
250 g
maslo
4 lyžice
práškový cukor

Na vrch:

2 ks
šľahačková smotana 33%
2 ks
ztužovač šlahačky

Iné:

3 ks
cukrárenske vrecko
2 ks
plech s papierom na pečenie
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Do hrnca si dáme variť vodu, heru a štipku soli. Ak sa hera rozpustí pridáme múku a stierkou miešame, vlastne odpaľujeme cesto.
  2. Vznikne nám "guľa", ktorú miešame, pokiaľ sa nám v hrnci neurobí taký biely povlak... cca 5 minút. Ešte do teplého zašlaháme po jednom vajíčka. Nebojte sa, nič sa nezrazí.
  3. Cesto je hotové, ktoré dáme do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou.
  4. Pripravíme si 2 veľké plechy s papierom na pečenie a striekame venčeky v jednej vrstve 12-15 ks na plech podľa veľkosti.
  5. Približne v 2-3cm rozostupoch, pretože venčeky narastú. Pečieme na 200°C 25 minút.
  6. Krém:
    V 600 ml mlieka uvaríme zlatý klas, pridáme vanilkový cukor a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom a po kúsku zašlaháme vychladený puding. Venčeky si rozpolíme najlepšie zúbkovaným nožom, nastriekame krém a na vrch príde vyšľahaná šľahačka. Vrch poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť Vám prajem.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár