NajRecept.sk Pečivo Pagáče Recept na najlepšie maďarské škvarkové pagáče pod slnkom. Cesto nadýchané a jemné ako pavučina.
Recept na najlepšie maďarské škvarkové pagáče pod slnkom. Cesto nadýchané a jemné ako pavučina.
Recept na najlepšie maďarské škvarkové pagáče pod slnkom. Cesto nadýchané a jemné ako pavučina.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Môj manžel mi už asi týždeň opakoval, že by ho potešilo práve toto. Cesto je jemnejšie ako obvykle a chuťovo to je neskutočné. Rozhodne to vyskúšajte. S každým kúskom si pripomeniete, prečo sú tieto maďarské škvarkové pagáče nazývané tým najlepším pod slnkom.

Jaja79    ·   25.10.2023

Recept na najlepšie maďarské škvarkové pagáče pod slnkom. Cesto nadýchané a jemné ako pavučina.

Môj manžel mi už asi týždeň opakoval, že by ho potešilo práve toto. Cesto je jemnejšie ako obvykle a chuťovo to je neskutočné. Rozhodne to vyskúšajte. S každým kúskom si pripomeniete, prečo sú tieto maďarské škvarkové pagáče nazývané tým najlepším pod slnkom.

145 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
100 g
bravčová masť
2 ks
vajce
1 lyžička
soľ
250 g
škvarky
podľa potreby
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
145 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Vložíme hladkú múku do misy a preosejeme ju. Potom pridáme prášok do pečiva, mäkkú masť, vajíčko, soľ a podľa potreby kyslú smotanu.
  2. Pripravíme hladké cesto a každú pol hodinu ho 4x preložíme z okrajov do stredu, aby sme vytvorili krásne vrstvy. Pri každom prekladaní cesta stále posypeme vrch škvarkami, čím vytvoríme skvelé škvarkové vrstvy.
  3. Po poslednom preložení cesto ľahko rozvaľkáme a vytvoríme z neho kolieska. Tie potom ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich vajíčkom a pečieme.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na teplotu 180 stupňov asi pol hodiny a priebežne sledujeme pečenie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár