NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Karbonátky Recept na najlepšie FIT cuketové fašírky, vďaka ktorým si cuketu obľúbite ešte viac.
Recept na najlepšie FIT cuketové fašírky, vďaka ktorým si cuketu obľúbite ešte viac.
Recept na najlepšie FIT cuketové fašírky, vďaka ktorým si cuketu obľúbite ešte viac.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Pripravte sa na hit letnej sezóny s týmito lahodnými cuketovými fašírkami! Tento recept vás očarí svojou jednoduchosťou a chuťou. So sprievodom vynikajúcej domácej omáčky sa tieto fašírky stanú obľúbeným jedlom vašej rodiny a priateľov. Perfektný pre ľahké obedy alebo večere počas teplých letných dní. Pokiaľ preferujete fitness a zdravšiu verziu, omáčku môžete pokojne vynechať.

Karambola Karambola    ·   10.7.2024

Recept na najlepšie FIT cuketové fašírky, vďaka ktorým si cuketu obľúbite ešte viac.

Pripravte sa na hit letnej sezóny s týmito lahodnými cuketovými fašírkami! Tento recept vás očarí svojou jednoduchosťou a chuťou. So sprievodom vynikajúcej domácej omáčky sa tieto fašírky stanú obľúbeným jedlom vašej rodiny a priateľov. Perfektný pre ľahké obedy alebo večere počas teplých letných dní. Pokiaľ preferujete fitness a zdravšiu verziu, omáčku môžete pokojne vynechať.

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Potrebujeme:

600 g
cuketa
1 ks
mrkva
2 ks
zemiaky
podľa chuti
jarná cibuľka
2 ks
vajce
2 strúčiky
cesnak
2 lyžice
detská krupica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

Na omáčku:

60 g
majonéza
60 g
kyslá smotana
2 strúčiky
cesnak
podľa chuti
kôpor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Začneme tým, že odstránime konce cukety a olúpeme ju. Potom ju rozpolíme a vyberieme semienka. Cuketu nastrúhame nahrubo a nastrúhanú zmes dáme do sitka. Posolíme ju, premiešame a necháme 15 minút odležať.
  2. Mrkvu a zemiaky nastrúhame najemno. Z nastrúhaných zemiakov a cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a preložíme ich do čistej misy. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu.
  3. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme ich k zeleninovej zmesi. Ďalej pridáme na tenké krúžky nakrájanú cibuľku a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame vareškou.
  4. Potom pridáme krupicu, soľ a korenie a zmes dobre premiešame. Necháme ju 15 minút odstáť, aby krupica napučala.
  5. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a položíme ich na pevnú podložku. Karbonátky vyprážame na malom množstve oleja 2 minúty z každej strany. Potom ich premiestnime do zapekacej misy a pečieme v rúre 20 minút pri teplote 150°C.
  6. Pripravíme si omáčku: do menšej misky dáme majonézu, smotanu, prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor. Všetko dôkladne premiešame lyžicou.
  7. Lahodné zeleninové fašírky podávame so sviežou omáčkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár