NajRecept.sk Pečivo Žemle Recept na najlepšie domáce syrové croissanty z jogurtového cesta
Recept na najlepšie domáce syrové croissanty z jogurtového cesta
Recept na najlepšie domáce syrové croissanty z jogurtového cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Domáce syrové croissanty sú lahodným pečivom, ktoré sú ideálne na rôzne príležitosti. Tento recept využíva špeciálne kysnuté cesto obohatené o jogurt, čo mu dodáva mimoriadnu vláčnosť a nadýchanosť. Recept predstavuje skvelý spôsob, ako si doma pripraviť tie najlepšie syrové croissanty s použitím jogurtového cesta.

Lacusin Lacusin    ·   18.1.2024

Recept na najlepšie domáce syrové croissanty z jogurtového cesta

Domáce syrové croissanty sú lahodným pečivom, ktoré sú ideálne na rôzne príležitosti. Tento recept využíva špeciálne kysnuté cesto obohatené o jogurt, čo mu dodáva mimoriadnu vláčnosť a nadýchanosť. Recept predstavuje skvelý spôsob, ako si doma pripraviť tie najlepšie syrové croissanty s použitím jogurtového cesta.

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

350 g
hladká múka
350 g
pšeničná polohrubá múka
40 g
čerstvé droždie
100 ml
mlieko
100 ml
olej
350 g
biely jogurt
2 ks
vajce
1 lyžica
soľ
1 lyžička
kryštálový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

50 g
maslo
250 g
tvrdý syr
na potretie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Zahrejeme mlieko a do neho vmiešame kryštálový cukor a droždie, čím vytvoríme kvások.
  2. Vo veľkej miske zmiešame všetky zvyšné ingrediencie na cesto, pridáme doň už vykysnutý kvások a spracujeme všetko do hladkého cesta. Toto cesto potom necháme na teplom mieste odpočívať, aby dobre nakyslo.
  3. Akonáhle je cesto pripravené, rozdelíme ho na šesť rovných dielov. Potom každý kus rozvaľkáme na ľahko pomúčenom valčeku do tvaru kruhu.
  4. Naukladáme tri z pripravených kruhov cesta na seba. Každý z týchto kruhov starostlivo potrieme rozpusteným maslom a posypeme ho nastrúhaným syrom.
  5. Použijeme ostrý nôž na rozdelenie kruhu na šesť trojuholníkov. Potom každý z týchto trojuholníkov zrolujeme od širšej časti smerom k užšej, čím vytvoríme typický tvar croissantov.
  6. Croissanty umiestnime na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme ich v rúre predhriatej na 200 stupňov, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu. Pred samotným pečením croissanty potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich navyše posypať ešte trochou strúhaného syra pre extra chuť a chrumkavosť.
  7. Prajem vám dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár