NajRecept.sk Dezerty Koláče Recept na makové rezy so zaujímavým názvom ČUM NA DRÔT. Stačí len naliať cesto na plech a pri pečení sa vytvoria vrstvy.
Recept na makové rezy so zaujímavým názvom ČUM NA DRÔT. Stačí len naliať cesto na plech a pri pečení sa vytvoria vrstvy.
Recept na makové rezy so zaujímavým názvom ČUM NA DRÔT. Stačí len naliať cesto na plech a pri pečení sa vytvoria vrstvy.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Po nakrojení budete doslova "čučať na drôt" :D. Nedávno sa na internete šíril recept na makovník, ktorý ma zaujal neobvyklým spôsobom prípravy a úžasným výsledkom. Bola som prekvapená, pretože stačí len naliať cesto na plech a pri pečení sa vytvoria vrstvy. Dala som mu preto smiešny názov "Čum na drôt". Foto od fanúšika.

NajLucka NajLucka    ·   6.2.2024

Recept na makové rezy so zaujímavým názvom ČUM NA DRÔT. Stačí len naliať cesto na plech a pri pečení sa vytvoria vrstvy.

Po nakrojení budete doslova "čučať na drôt" :D. Nedávno sa na internete šíril recept na makovník, ktorý ma zaujal neobvyklým spôsobom prípravy a úžasným výsledkom. Bola som prekvapená, pretože stačí len naliať cesto na plech a pri pečení sa vytvoria vrstvy. Dala som mu preto smiešny názov "Čum na drôt". Foto od fanúšika.

20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
Cesto:
5 ks
vajce
125 g
práškový cukor
125 g
rozpustené a vychladnuté maslo
100 g
polohrubá múka
100 g
mletý mak
500 ml
mlieko
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
  1. V miske najskôr ručným mixérom dobre prešľaháme žĺtky s cukrom do hustej svetlej peny. Pri nepretržitom šľahaní postupne pridávame vychladnuté rozpustené maslo a šľaháme ešte minimálne 5 minút. Následne lyžicou opatrne vmiešame zmes múky a maku, pridáme mlieko a nakoniec jemne primiešame tuhý sneh z bielkov, ktorý sme ušľahali s trochou soli.
  2. Premiešame cesto, ktoré bude veľmi tekuté, a vylejeme ho do menšej, ale hlbokej formy o veľkosti približne 27x21 cm, na ktorej dno sme položili papier na pečenie. Pre istotu som si ešte potrela boky formy maslom. Cesto pečieme pri teplote 170 stupňov zhruba hodinu.
  3. Než múčnik podávame, necháme ho dobre vychladnúť. Potom ho vyklopíme na podnos, odstránime papier na pečenie a premiestnime na iný tanierik. A k vášmu údivu, až múčnik nakrojíte, objaví sa prekvapenie.
  4. Pozor, tento múčnik je len mierne sladký. Pokiaľ máte radšej sladšie dezerty, neváhajte pridať viac cukru.

Recept inšpirácie od Danula V.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár