NajRecept.sk Dezerty Múčniky Recept na macocha rezy, podľa ktorého pečiem už mnoho rokov a vždy sa po rezoch len zapráši.
Recept na macocha rezy, podľa ktorého pečiem už mnoho rokov a vždy sa po rezoch len zapráši.
Recept na macocha rezy, podľa ktorého pečiem už mnoho rokov a vždy sa po rezoch len zapráši.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: LENULKA

Tento recept na macocha rezy pečiem už mnoho rokov a stal sa veľkým obľúbencom v našej rodine. Macecha rezy sú klasikou, ktorú pravdepodobne poznáte z mnohých rodinných osláv. Na vrch rezov obvykle používam nastrúhanú čokoládu Margot, čo dodáva bohatú čokoládovú chuť. Avšak môžete experimentovať aj s Grankom alebo kakaom. Každý variant má svoje kúzlo.

LENULKA    ·   13.5.2024

Recept na macocha rezy, podľa ktorého pečiem už mnoho rokov a vždy sa po rezoch len zapráši.

Tento recept na macocha rezy pečiem už mnoho rokov a stal sa veľkým obľúbencom v našej rodine. Macecha rezy sú klasikou, ktorú pravdepodobne poznáte z mnohých rodinných osláv. Na vrch rezov obvykle používam nastrúhanú čokoládu Margot, čo dodáva bohatú čokoládovú chuť. Avšak môžete experimentovať aj s Grankom alebo kakaom. Každý variant má svoje kúzlo.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto :

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
100 ml
olej
100 ml
vlažná voda
250 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
1 lyžica
kakao

Náplň :

2 ks
vanilkový puding
5 lyžíc
kryštálový cukor
800 ml
mlieko

Krem :

400 ml
kyslá smotana
250 ml
smotana na šľahanie
2 ks
vanilkový cukor

Na ozdobu :

1 ks
čokoláda Margot
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, potom vmiešame vodu a olej. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov. Väčšinu cesta (asi dve tretiny) rozotrieme na plech, ktorý sme vopred vymazali a vysypali. Do zvyšného cesta primiešame kakao a následne ho tiež rozotrieme na plech.
  2. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Ten potom lyžicou kladieme na surové cesto. Následne puding na ceste zľahka rozotrieme vidličkou, aby sa s cestom mierne spojil.
  3. Koláč pečieme v rúre predhriatej na strednú teplotu približne 30 minút.
  4. Po vychladnutí koláč potrieme krémom, ktorý vytvoríme zmiešaním kyslej smotany s vanilkou a ušľahanej šľahačky. Ako finálnu dekoráciu použijeme nastrúhanú čokoládu Margot.
  5. Tieto rezy sú vynikajúce a vďaka vrstve pudingu a krému na vrchu pôsobia veľmi osviežujúcim dojmom. Na posypanie na vrchu môžete použiť aj Granko.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty