NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Recept na luxusné Margot kolieska, ktoré si obľúbite počas vianočných sviatkov.
Recept na luxusné Margot kolieska, ktoré si obľúbite počas vianočných sviatkov.
Recept na luxusné Margot kolieska, ktoré si obľúbite počas vianočných sviatkov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Margot kolieska sú tradične netradičné :) Nám doma veľmi chutia, preto nesmú chýbať ani tohto roku na sviatočnom stole. Cesto je klasické linecké 1:2:3 a krém je zo známej tyčinky Margot. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka

Karambola Karambola    ·   12.12.2024

Recept na luxusné Margot kolieska, ktoré si obľúbite počas vianočných sviatkov.

Margot kolieska sú tradične netradičné :) Nám doma veľmi chutia, preto nesmú chýbať ani tohto roku na sviatočnom stole. Cesto je klasické linecké 1:2:3 a krém je zo známej tyčinky Margot. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
štipka
citrónová kôra

Krém:

150 g
čokoláda Margot
200 g
maslo
1 lyžica
práškový cukor
2 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Kolieska Margot sú zaujímavé a rozhodne oživia vašu slávnostnú tabuľu, ktorej súčasťou je tradičné vianočné pečivo ako medovníky či linecké. Ich príprava netrvá príliš dlho, pričom výsledok si určite zamilujete.

  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do guľôčky, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne hodinu.
  2. Potom cesto vyberieme, necháme chvíľu postáť na pracovnej doske a rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrojíme kolieska a ukladáme ich na papierom vyložený plech. Kolieska pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
  3. Margot čokoládu nastrúhame na strúhadle, pridáme maslo izbovej teploty, cukor, rum a vyšľaháme hladký krém, ktorý preložíme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na kolieska.
  4. Zlepíme a vrch namočíme do čokoládovej polevy, prípadne ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Zdobenie je na vás. Čokoládová poleva je klasika, no kolieska chutia skvelo aj vtedy, keď ich len poprášite cukrom alebo ich ozdobíte cukrovou polevou. Fantázii sa medze nekladú. Ak však budete koláčiky posýpať cukrom, robte tak až tesne pred ich servírovaním, aby sa neroztopil.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár