NajRecept.sk Torty Sladké torty Recept na ľahkú letnú ovocnú tortu s lahodným mascarpone krémom.
Recept na ľahkú letnú ovocnú tortu s lahodným mascarpone krémom.
Recept na ľahkú letnú ovocnú tortu s lahodným mascarpone krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pripravte si jednoduchú a sviežu tortu, ktorá osvieži každý váš deň. Ľahký korpus s jemným mascarpone krémom, doplnený vrstvou ovocného prelivu a chrumkavými orechmi, je ideálna na každú príležitosť. Táto ľahká torta s ovocím vás prekvapí svojou lahodnou chuťou a jednoduchou prípravou.

Romča Važa Romča Važa    ·   21.8.2024

Recept na ľahkú letnú ovocnú tortu s lahodným mascarpone krémom.

Pripravte si jednoduchú a sviežu tortu, ktorá osvieži každý váš deň. Ľahký korpus s jemným mascarpone krémom, doplnený vrstvou ovocného prelivu a chrumkavými orechmi, je ideálna na každú príležitosť. Táto ľahká torta s ovocím vás prekvapí svojou lahodnou chuťou a jednoduchou prípravou.

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

hrnček 220ml

Korpus:

1 a 1/2 hrnčeka
polohrubá múka
1 hrnček
mlieko
1 hrnček
krupicový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
2 ks
vajce
1/4 hrnčeka
olej
2 lyžice
holandské kakao

Krem:

500 g
mascarpone
500 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
cukor

Alebo tvarohový krém namiesto mascarpone

500 g
tvaroh
200 g
kyslá smotana
250 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
cukor

Ďalej

na potretie
marmeláda
na ozdobu
sekané orechy
450 g
mrazené ovocie
trocha
cukor
1 lyžička
solamyl
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Najskôr vymažeme tortovú formu olejom alebo maslom a vysypeme ju múkou. Do misy dáme všetky ingrediencie na cesto a pomocou ručného šľahača ich dôkladne premiešame. Hotové cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C po dobu 35-45 minút, v závislosti od typu rúry. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  2. Na krém z mascarpone najprv zvlášť ušľaháme šľahačku, potom mascarpone premiešame s cukrom a následne pridáme ušľahanú šľahačku, ktorou spoločne s mascarpone prešľaháme. Alternatívne je možné pripraviť krém z tvarohu.
  3. Vychladnutý korpus potrieme marmeládou, nanesieme vrstvu krému a časť krému si ponecháme na ozdobu torty. Tortu ozdobíme po obvode zvyšným krémom.
  4. Mrazené ovocie krátko povaríme s trochou vody a cukru. Potom pridáme rozmiešaný solamyl vo vode, zmes premiešame a necháme zhustnúť. Vychladnutú ovocnú zmes nalejeme doprostred torty a uhladíme. Strany torty potrieme marmeládou alebo krémom a posypeme nasekanými orechami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár