NajRecept.sk Sladké jedlá Ovocné knedlíky Jahodové knedle Recept na kysnuté ovocné knedlíky. Do cesta sa pridáva bravčová masť, vďaka ktorej nemajú chybu.
Recept na kysnuté ovocné knedlíky. Do cesta sa pridáva bravčová masť, vďaka ktorej nemajú chybu.
Recept na kysnuté ovocné knedlíky. Do cesta sa pridáva bravčová masť, vďaka ktorej nemajú chybu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Pripravte si suroviny a pustite sa s nami do prípravy tohto výborného tradičného pokrmu. Jemné kysnuté knedle plnené ovocím milujú všetci, malí i veľkí. Odporúčame rovno pripraviť dvojitú dávku, pretože zmizne rýchlosťou blesku. Tento recept vás nesklame, či už si vyberiete slivky, jahody alebo iné obľúbené ovocie. Pridajte trochu lásky a rodinnej pohody a výsledkom budú knedle, na ktoré sa bude spomínať. Autor: Jana Jančíková

NajLucka NajLucka    ·   18.6.2024

Recept na kysnuté ovocné knedlíky. Do cesta sa pridáva bravčová masť, vďaka ktorej nemajú chybu.

Pripravte si suroviny a pustite sa s nami do prípravy tohto výborného tradičného pokrmu. Jemné kysnuté knedle plnené ovocím milujú všetci, malí i veľkí. Odporúčame rovno pripraviť dvojitú dávku, pretože zmizne rýchlosťou blesku. Tento recept vás nesklame, či už si vyberiete slivky, jahody alebo iné obľúbené ovocie. Pridajte trochu lásky a rodinnej pohody a výsledkom budú knedle, na ktoré sa bude spomínať. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
3/4 ks
droždie
štipka
soľ
250 ml
teplé mlieko
1 lyžica
olej
1 lyžica
rozpustená masť
1 lyžica
kryštálový cukor do kvásku
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Z mlieka, cukru, lyžičky múky a droždia si pripravíme kvások.
  2. Po tom, čo kvások vybehne, ho zmiešame s ostatnými surovinami a pripravíme cesto, ktoré necháme asi hodinu vykysnúť.
  3. Po vykysnutí formujeme guličky, ktoré plníme ovocím.
  4. Knedlíčky necháme ešte na pomúčenom stole pod utierkou 15 minút kysnúť.
  5. Nakoniec knedlíky paríme v pare asi 10-11 minút. Doba parenia závisí od veľkosti knedlíkov, môžeme si prvý rozkrojiť, aby sme sa presvedčili, že je urobený.
  6. Po vytiahnutí z pary popicháme špáradlom, aby odišla para.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár