NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Recept na kuracie tikka masala ako z indickej reštaurácie. Objavte kúzlo indickej kuchyne.
Recept na kuracie tikka masala ako z indickej reštaurácie. Objavte kúzlo indickej kuchyne.
Recept na kuracie tikka masala ako z indickej reštaurácie. Objavte kúzlo indickej kuchyne.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Tikka masala je tradičné indické jedlo plné exotických korenín a chutí, ktoré si získa milovníkov výrazných pokrmov. Vďaka jednoduchému receptu si môžete pripraviť lahodné kuracie tikka masala a užiť si nádych Indie aj u seba doma.

NajLucka NajLucka    ·   23.3.2023

Recept na kuracie tikka masala ako z indickej reštaurácie. Objavte kúzlo indickej kuchyne.

Tikka masala je tradičné indické jedlo plné exotických korenín a chutí, ktoré si získa milovníkov výrazných pokrmov. Vďaka jednoduchému receptu si môžete pripraviť lahodné kuracie tikka masala a užiť si nádych Indie aj u seba doma.

35 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Na marinádu:

600 g
kuracie mäso (stehenné alebo prsné rezne)
2 lyžičky
citrónová šťava
6 strúčikov
cesnak
3 cm
čerstvý zázvor
2 lyžice
biely jogurt
2 lyžice
olej
1 ½ lyžičky
rasca
½ lyžičky
mletý koriander
½ lyžičky
garam masala
1 lyžička
paprika
1 lyžička
chilli
podľa chuti
soľ

Na omáčku:

2 lyžice
olej
1 ks
veľká cibuľa
1 lyžička
strúhaný zázvor
½ lyžičky
kurkuma
2 lyžičky
mletý koriander
1 lyžička
paprika
1 lyžička
chilli
1 lyžica
paradajkový pretlak
¼ šálky
konzervované paradajky
1 lyžička
citrónová šťava
¾ šálky
smotana
¼ lyžičky
garam masala
hrsť
čerstvý koriander
podľa chuti
soľ
voda
naan alebo ryža na podávanie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a vložte ich do veľkej misy. Potrite ich citrónovou šťavou a dostatočným množstvom soli. Nechajte marinovať 10 minút v chladničke. Medzitým si pripravte marinádu. Dajte cesnak, zázvor, rascu, koriander, garam masalu, chilli a jogurt do mixéra. Rozmixujte do hladka.
  2. Vzniknutú pastu pridajte do misy s kuracím mäsom. Pridajte olej a dobre premiešajte. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, alebo pokiaľ možno cez noc. Akonáhle máte pripravené mäso, rozpáľte panvicu. Mäso nechajte zatiahnuť a zľahka opražte, aby nebolo surové. Potom ho môžete dať bokom.
  3. Ďalej v panvici rozpáľte olej. Osmahnite cibuľu nakrájanú najemno, aby získala zlatistú farbu. Pridajte nastrúhaný zázvor. Smažte, kým sa nerozvonia. Potom pridajte mletú kurkumu, mletý koriander, papriku a chilli. Minútu restujte. Pridajte paradajkový pretlak a nechajte ho chvíľku opražiť.
  4. Nasledujú paradajky, orestujte ich a potom priveďte zmes do varu. Nechajte bublať zhruba 2-3 minúty. Potom pridajte citrónovú šťavu a smotanu. Pridajte toľko vody, aby vznikla hustá omáčka. Dochuťte soľou.
  5. Za občasného miešania varte 3-4 minúty. V prípade potreby pridajte viac vody.
  6. Prisypte garam masalu a lístky koriandra a premiešajte. Následne vmiešajte pripravené kuracie kúsky a nechajte prehriať.
  7. Ak chcete, ozdobte ďalšími lístkami čerstvého koriandra. Podávajte s naanom alebo ryžou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár