NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Tiramisu Recept na jeden z najlepších nepečených dezertov na spôsob tiramisu pripravený za 15 minút.
Recept na jeden z najlepších nepečených dezertov na spôsob tiramisu pripravený za 15 minút.
Recept na jeden z najlepších nepečených dezertov na spôsob tiramisu pripravený za 15 minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Tento dezert patrí medzi moje najobľúbenejšie nepečené sladkosti. Často ho pripravujem nielen do tortovej formy, ale aj do pohárov, hranatých foriem alebo plastových dózičiek, z ktorých ho jeme priamo lyžičkou. Je veľmi univerzálny, možno pridať amareto, likér, ovocie a mnoho ďalších ingrediencií, takže ho môžete pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. My preferujeme jednoduchú kombináciu kávy a piškótov a ovocie doň nepridávame.

Petra H Petra H    ·   24.6.2024

Recept na jeden z najlepších nepečených dezertov na spôsob tiramisu pripravený za 15 minút.

Tento dezert patrí medzi moje najobľúbenejšie nepečené sladkosti. Často ho pripravujem nielen do tortovej formy, ale aj do pohárov, hranatých foriem alebo plastových dózičiek, z ktorých ho jeme priamo lyžičkou. Je veľmi univerzálny, možno pridať amareto, likér, ovocie a mnoho ďalších ingrediencií, takže ho môžete pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. My preferujeme jednoduchú kombináciu kávy a piškótov a ovocie doň nepridávame.

20 min
Čas prípravy
Suroviny
500 ml
šľahačka
500 g
mascarpone
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
práškový cukor
1 bal. 240 g
piškóty
1 hrnček
silná čierna káva
na posypanie
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
  1. Vyšľaháme šľahačku s oboma druhmi cukru do pevnej konzistencie, potom do nej vmiešame mascarpone.
  2. Piškóty namočíme do vychladnutej kávy a uložíme ich tesne vedľa seba na dno tortovej formy s priemerom 22 cm. Piškóty tiež umiestnime okolo bokov formy.
  3. Piškóty potrieme polovicou krému, na krém opäť rozložíme piškóty namočené v káve, posypeme kakaom a navrch navrstvíme zvyšok krému.
  4. Na vrch opäť rozložíme piškóty namočené v káve a husto ich posypeme kakaom.
  5. Dezert necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár