NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Recept na francúzsky krémeš z lístkového cesta. Ja som ho nazvala falošný krémeš.
Recept na francúzsky krémeš z lístkového cesta. Ja som ho nazvala falošný krémeš.
Recept na francúzsky krémeš z lístkového cesta. Ja som ho nazvala falošný krémeš.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na falošný krémeš, ktorý je rovnako chutný ako originál, ale namiesto čokoládovej polevy je posypaný cukrom. Pokiaľ máte radi krémové dezerty, tento zákusok z lístkového cesta vás určite poteší. Nazvala som ho falošný krémeš, pretože je to jednoduchší variant tradičného francúzskeho krémeša.

NajLucka NajLucka    ·   5.2.2024

Recept na francúzsky krémeš z lístkového cesta. Ja som ho nazvala falošný krémeš.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na falošný krémeš, ktorý je rovnako chutný ako originál, ale namiesto čokoládovej polevy je posypaný cukrom. Pokiaľ máte radi krémové dezerty, tento zákusok z lístkového cesta vás určite poteší. Nazvala som ho falošný krémeš, pretože je to jednoduchší variant tradičného francúzskeho krémeša.

20 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

2 ks
lístkové cesto

Krém:

1 l
mlieko
250 g
kryštálový cukr
4 ks
žĺtok
120 g
zlatý klas alebo vanilkový puding

Sneh:

4 ks
bielok
100 g
kryštálový cukor

Ďalej:

1/2 l
smotana 33%
podľa chuti
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Zakúpila som celý balík lístkového cesta, ktoré som potom rozvaľkala a upiekla na opačnej strane plechu na pečenie pri teplote 220 °C po dobu približne 7 minút, pričom som pečenie starostlivo sledovala. Pred pečením som rozvaľkané cesto prepichala vidličkou, aby sa pri pečení netvorili bubliny.
  2. Na prípravu krému som zmiešala všetky potrebné ingrediencie v hrnci a varila ich, kým zmes nezhustla podobne ako puding. Medzitým som si ušľahala tuhý sneh z bielkov a kryštálového cukru, ktorý som potom opatrne vmiešala do ešte teplého pudingu, aby som vytvorila hladký krém.
  3. Tento krém som ihneď rozotrela na jeden z upečených plátov lístkového cesta a nechala ho chladnúť. Potom som ušľahala tuhú šľahačku z pol litra smotany s kryštálovým cukrom a rozotrela ju na vychladnutý krém. Na šľahačku som položila druhý plát cesta a povrch som posypala práškovým cukrom. Nakoniec som zákusok nakrájala na rovnomerné kocky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár