NajRecept.sk Dezerty Koláče Recept na francúzsky krémeš na želanie. Môj úplne prvý a všetkým veľmi chutil.
Recept na francúzsky krémeš na želanie. Môj úplne prvý a všetkým veľmi chutil.
Recept na francúzsky krémeš na želanie. Môj úplne prvý a všetkým veľmi chutil.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzana Karvaiova

Môj úplne prvý francúzsky krémeš, ktorý všetkým veľmi chutil. Určite som ho nepripravovala posledný krát. V originálnom recepte bol použitý kokosový olej, ja som použila obyčajný slnečnicový a bolo to fantastické. Z tejto dávky mi vyšlo 24 ks a ešte jeden malý okraj, ktorý sme doma ochutnávali. Autor: Zuzana Karvaiova

NajLucka NajLucka    ·   3.1.2024

Recept na francúzsky krémeš na želanie. Môj úplne prvý a všetkým veľmi chutil.

Môj úplne prvý francúzsky krémeš, ktorý všetkým veľmi chutil. Určite som ho nepripravovala posledný krát. V originálnom recepte bol použitý kokosový olej, ja som použila obyčajný slnečnicový a bolo to fantastické. Z tejto dávky mi vyšlo 24 ks a ešte jeden malý okraj, ktorý sme doma ochutnávali. Autor: Zuzana Karvaiova

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
2 bal.
lístkové cesto

Pudingový krém:

1 l
mlieko
3 ks
vajce
2 lyžice
hladká múka
120 g (alebo vanilkový puding)
Zlatý klas
150 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
1,5 lyžičky
vanilková pasta

Smotanový krém:

930 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
práškový cukor

Čokoládová poleva:

200 g
čokoláda
60 ml
slnečnicový olej
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Cestá rozvaľkáme na veľkosť 30x24 cm. Upečieme na papieri na pečenie pri teplote 180 stupňov dozlata - asi 15 minút - sledujeme.
  2. Z mlieka, vajíčok, hladkej múky, Zlatého klasu alebo vanilkového pudingu, kr. cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme zakrytý s potravinárskou fóliou vychladnúť. Následne vyšľaháme maslo s vanilkovou pastou do peny, po lyžiciach zašľaháme uvarený vychladnutý puding. 
  3. Na upečené cesto nanesieme vanilkový krém, pekne uhladíme, nanesieme šľahačkovú vrstvu - smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny. 
  4. Na vrch uložíme plát cesta, ktorý vopred polejeme rozpustenou čokoládou v horúcom vodnom kúpeli, do ktorej sme pridali olej. 
  5. Mala som inak krájať, trochu mi poleva popraskala, tak nabudúce to urobím takto: Vrchný upečený plát cesta polejem čokoládou, položím na šľahačkovú vrstvu, dám ho na 10 minút do chladničky, potom horúcim nožom naznačím rezy - kocky a odložím na noc do chladničky. Na druhý deň krájam zúbkovaným horúcim nožom. Pôjde to teda ľahšie a bez lámania čokolády.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár