Domáci orechový a kakaový závin patria medzi klasiky. Voňajú po detstve, nedeľnom obede aj po sviatkoch, keď sa celým domom nesie vôňa čerstvo upečeného cesta. Hoci vyzerajú ako zákusok z cukrárne, zvládnete ich pripraviť aj doma – stačí trocha času, trpezlivosti a chuť na poctivý domáci koláč.
Domáci orechový a kakaový závin patria medzi klasiky. Voňajú po detstve, nedeľnom obede aj po sviatkoch, keď sa celým domom nesie vôňa čerstvo upečeného cesta. Hoci vyzerajú ako zákusok z cukrárne, zvládnete ich pripraviť aj doma – stačí trocha času, trpezlivosti a chuť na poctivý domáci koláč.
Či už sa rozhodnete pre orechovú alebo kakaovú plnku, výsledok bude vždy jemný, nadýchaný a dokonale vláčny. Cesto je univerzálne, krásne sa s ním pracuje a po upečení má zlatistú kôrku, ktorá sa doslova rozplýva v ústach.
Závin je skvelý ešte teplý, ale chutí výborne aj na druhý deň – napríklad ku káve alebo čaju ako sladká bodka dňa. Chcete si pripraviť ešte niečo z kysnutého cesta? Vyskúšajte napríklad tento koláč s čerstvými slivkami a mrveničkou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste