NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Recept na domáce rohlíky v sezamovom kožúšku
Recept na domáce rohlíky v sezamovom kožúšku
Recept na domáce rohlíky v sezamovom kožúšku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jemné a mäkké rohlíky v sezamovom kabátiku. Sezamové semienka chrumkajú pod zubami, sú ako na povrchu, tak aj vo vnútri rohlíčka. Vyskúšajte. Autor: Silvia Šutovská Horská

siky.silvia siky.silvia    ·   24.2.2024

Recept na domáce rohlíky v sezamovom kožúšku

Jemné a mäkké rohlíky v sezamovom kabátiku. Sezamové semienka chrumkajú pod zubami, sú ako na povrchu, tak aj vo vnútri rohlíčka. Vyskúšajte. Autor: Silvia Šutovská Horská

85 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
550 g
hladká múka
250 ml
teplé mlieko
2 ks
vajce
50 g
zmäknuté maslo
50 g
olej
50 g
kyslá smotana
1 kocka
droždie
1 lyžica
med
1/2 lyžice
soľ
na posypanie
sezam
na posypanie
hrubozrnná soľ
na potretie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
85 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Z mlieka, droždia a medu necháme vzísť kvások, ktorý následne primiešame k ostatným surovinám. 
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Cesto potom rozdelíme na 2 bochníky. 
  3. Pracovnú dosku si pomúčime a každý bochník rozvaľkáme na kruh s priemerom 50 cm. Cesto posypeme sézamom a prebehneme ešte valčekom na cesto, aby sa semienka zatlačili do cesta.
  4. Potom kruh rozkrojíme na 8 dielov a na každom v jeho širokej časti urobíme zárez v strede. Prikladám foto.
  5. Každý rez, keď sa rožky formujú je ťahaný od seba. Hotové rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme finálne na plechu kysnúť, aby zdvojnásobili svoj objem.
  6. Rožky pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom, pospeme sezamom a jemne posypeme soľou. 
  7. Pečieme na 200 stupňov asi 10-15 minút. Po vybraní z rúry necháme na mriežke úplne vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár