NajRecept.sk Dezerty Koláče Recept na dokonalý a obľúbený dezert Harlekýn na plech
Recept na dokonalý a obľúbený dezert Harlekýn na plech
Recept na dokonalý a obľúbený dezert Harlekýn na plech
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lucie R.

Kolegyňa ma poprosila, či jej môžem urobiť harlekýn do práce, pre väčší počet zamestnancov. Tak som si recept trochu upravila a vytvorila toto. Chutil :) Autor: Lucie R.

NajLucka NajLucka    ·   11.4.2024

Recept na dokonalý a obľúbený dezert Harlekýn na plech

Kolegyňa ma poprosila, či jej môžem urobiť harlekýn do práce, pre väčší počet zamestnancov. Tak som si recept trochu upravila a vytvorila toto. Chutil :) Autor: Lucie R.

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
100 ml
vlažná voda
100 ml
olej
1 bal.
prášok do pečiva
250 g
hladká múka

Nutelový krém:

600 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
3 lyžice
kryštálový cukor
250 g
maslo
podľa chuti
nutella

Ďalej:

1 bal.
parížska šľahačka
1 bal.
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a na záver primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. 
  2. Dáme na plech s papierom a upečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. 
  3. V mlieku rozmiešame cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme maslo do peny, pridáme vychladnutý puding a nutellu podľa chuti. 
  4. Krém nanesieme na korpus a pekne uhladíme. 
  5. Vrch ozdobíme parížskou a bielou šľahačkou, osladenou cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár