NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Recept na dokonalé a vylepšené grófkine rezy nie len s jablkami ale aj s kokosom.
Recept na dokonalé a vylepšené grófkine rezy nie len s jablkami ale aj s kokosom.
Recept na dokonalé a vylepšené grófkine rezy nie len s jablkami ale aj s kokosom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Tento recept je úchvatnou kombináciou chutí a textúr. Ide o jednoduchý, no nápaditý koláč, kde vrchné cesto sa strúha na hrubom struhadle, čo mu dodáva krásny vzhľad. Srdce tohto dezertu tvorí dokonalé spojenie kokosu a šťavnatých jabĺk, čo vytvára neodolateľnú chuťovú harmóniu. Tento koláčik je obľúbený pre svoju jednoduchosť prípravy a výnimočnú chuť, ktorá poteší každého milovníka sladkostí​.

rebeka    ·   19.11.2023

Recept na dokonalé a vylepšené grófkine rezy nie len s jablkami ale aj s kokosom.

Tento recept je úchvatnou kombináciou chutí a textúr. Ide o jednoduchý, no nápaditý koláč, kde vrchné cesto sa strúha na hrubom struhadle, čo mu dodáva krásny vzhľad. Srdce tohto dezertu tvorí dokonalé spojenie kokosu a šťavnatých jabĺk, čo vytvára neodolateľnú chuťovú harmóniu. Tento koláčik je obľúbený pre svoju jednoduchosť prípravy a výnimočnú chuť, ktorá poteší každého milovníka sladkostí​.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Na cesto:

200 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka
250 g
hera
štipka
soľ
4 ks
vajce
150 g
krupicový cukor
pol vrecka
kypriaci prášok do pečiva

Na náplň:

6 ks
stredne veľké jablká
2 lyžičky
mletá škorica
100 g
strúhaný kokos
hrsť
sušené brusnice

A ešte:

2 bal.
vanilkový cukor na bielkový sneh
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Na pracovnú plochu alebo do kuchynského robota vsypte preosiatu múku, pridajte na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, žĺtky (bielky si nechajte bokom) a zvyšok prísad potrebných na cesto. Spracujte zmes, kým nezískate hladké a pružné cesto, ktoré sa nebude lepiť.
  2. Tretinu pripraveného cesta vložte do sáčku z mikroténovej fólie a uložte ho do mrazničky.
  3. Zvyšné dve tretiny cesta tiež zabaľte do mikroténového vrecka a vložte ich do chladničky.
  4. Na prípravu náplne nastrúhajte jablká hrubo. Ak sú jablká príliš šťavnaté, jemne ich vytlačte v dlaniach, aby sa zbavili nadbytočnej šťavy.
  5. Pripravte plech s rozmermi 25x35 cm a vyložte ho papierom na pečenie.
  6. Zo zvyšných bielkov a štipky soli vyšľahajte pevný sneh. Postupne doň pridávajte vanilkové cukry a pokračujte v šľahaní, kým sneh nebude lesklý.
  7. Vyberte cesto z chladničky a pomocou ručného valčeka alebo prstov ho rovnomerne rozprestrite na pripravený plech. Na cesto rovnomerne rozložte nastrúhané jablká, posypte ich škoricou, pridajte brusnice a posypte kokosom. Potom opatrne stierkou nanesiete na koláč snehovú hmotu a povrch uhladíte. Následne vyberte cesto z mrazničky a nastrúhajte ho nahrubo priamo na snehovú hmotu, snažte sa o rovnomerné rozloženie po celej ploche. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým koláč nezružovie.
  8. Po vybratí z rúry nechajte koláč vychladnúť na mriežke.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár