NajRecept.sk Pečivo Žemle Recept na čerstvé domáce žemle ako od babičky
Recept na čerstvé domáce žemle ako od babičky
Recept na čerstvé domáce žemle ako od babičky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Anna Luptáková

Tieto žemle sú výbornou prílohou k polievkam alebo ich zvyknem robiť len tak na raňajky s maslom a šunkou. Najlepšie pečivo, čo si viete doma upiecť. Vďaka môjmu receptu už nemusíte pečivo kupovať v obchode. Autor: Anna Luptáková

NajLucka NajLucka    ·   17.5.2024

Recept na čerstvé domáce žemle ako od babičky

Tieto žemle sú výbornou prílohou k polievkam alebo ich zvyknem robiť len tak na raňajky s maslom a šunkou. Najlepšie pečivo, čo si viete doma upiecť. Vďaka môjmu receptu už nemusíte pečivo kupovať v obchode. Autor: Anna Luptáková

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka
1 ks
droždie
4 dcl
voda
2 lyžice
masť
1 dcl
acidko alebo jogurt
2 lyžice
soľ
štipka
cukor na kvások
podľa potreby
celá rasca
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny spolu poriadne vymiesime a pripravíme tak cesto.
  2. Cesto necháme vykysnúť, občas premiesime.
  3. Z cesta vyformujeme bochníky. každý riadne ponaťahujeme do strán a nakoniec urobíme guľku.
  4. Každú guľku narežeme, potrieme slanou vodou, posypeme celou rascou a necháme ešte 25 minút podkysnúť.
  5. Na spodok rúry dáme pekáč s vodou, aby sme vytvorili paru a pečieme 20 minút na 200 stupňov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár