NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Recept na bezkonkurenčnú kysnutú žemľovú knedľu pripravenú nad parou
Recept na bezkonkurenčnú kysnutú žemľovú knedľu pripravenú nad parou
Recept na bezkonkurenčnú kysnutú žemľovú knedľu pripravenú nad parou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Ak chcete pripraviť žemľovú knedľu, ktorá je nadýchaná, plná dierok a rozplýva sa na jazyku, toto je recept, ktorý hľadáte. Knedľa je absolútne bezkonkurenčná, inú už robiť nebudete. Autor: Jana Jančíková

NajLucka NajLucka    ·   23.6.2024

Recept na bezkonkurenčnú kysnutú žemľovú knedľu pripravenú nad parou

Ak chcete pripraviť žemľovú knedľu, ktorá je nadýchaná, plná dierok a rozplýva sa na jazyku, toto je recept, ktorý hľadáte. Knedľa je absolútne bezkonkurenčná, inú už robiť nebudete. Autor: Jana Jančíková

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
polohrubá múka
1/2 ks
čerstvé droždie (alebo 1 ks sušené)
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
soľ
2 lyžice
olej
125 ml
teplá voda
125 ml
teplé mlieko
1 ks vajce
1 ks
starší rohlík nakrájaný na kocky
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások.
  2. Kvások zmiešame so zvyšnými ingredienciami a cesto necháme za občasného premiesenia kysnúť asi 1,5 hodiny.
  3. Po vykysnutí vytvarujeme dva knedlíky a necháme ich ešte 15 minút podkysnúť.
  4. Knedlíky pripravujeme v pare 25 minút.
  5. Po vytiahnutí popicháme knedlíky špáradlom, aby neobsychal.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár