NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Raffaello torta s najjednoduchším a najlepším krémom
Raffaello torta s najjednoduchším a najlepším krémom
Recept Raffaello torta s najjednoduchším a najlepším krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jednoduchá na prípravu a vo výsledku neskutočne chutná torta, ktorú si zamilujete. Cesto je naozaj pripravené za pár minút a krém ešte rýchlejšie. Postačí vyšľahať mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie a je hotovo. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   20.11.2021

Raffaello torta s najjednoduchším a najlepším krémom

Jednoduchá na prípravu a vo výsledku neskutočne chutná torta, ktorú si zamilujete. Cesto je naozaj pripravené za pár minút a krém ešte rýchlejšie. Postačí vyšľahať mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie a je hotovo. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
36 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto (3x):

3 ks
bielok
5 lyžíc
kryštálový cukor
100 g
kokos
1 lyžica
strúhanka

Krém:

500 g
mascarpone
360 ml
smotana na šľahanie
5 lyžíc
práškový cukor

Na dokončenie:

na posypanie
kokos
na ozdobu
raffaello guličky
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
36 min
Čas varenia
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kokos a strúhanku a premiešame. Pripravené cesto nanesieme do okrúhlej formy o priemere 24 cm, dno vyložíme papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť. 
  2. Mascarpone osladíme cukrom a prilejeme smotanu. Vyšľaháme tuhý krém, ktorý vrstvíme na upečené a vychladnuté cestá. Krémom potrieme aj povrch a boky torty. 
  3. Vrch a boky posypeme kokosom a odložíme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Video recept

Komentáre k receptu
Juliee    ·   26.4.2022   ·   Odpovedať   ·  

Skvělí recept. Povedl se a byl moc dobrý. Doporučuju vyzkoušet. :)

NejLucka NejLucka    ·   25.5.2022   ·   Odpovedať   ·  

díky

Honey91    ·   3.2.2022   ·   Odpovedať   ·  

Můžu poprosit jak jste dělala ten korpus? Mě se všechny přilepily k pečícímu papíru a rozpadly se. Děkuji

NejLucka NejLucka    ·   9.2.2022   ·   Odpovedať   ·  

asi jste těsto pekli příliš dlouho a vysušilo se. Pěna má být dokonale vyšlehaná a teprve potom přidáváme ostatní suroviny.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár