NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Punčové koláčiky z lineckého cesta, ktoré budú hviezdou vášho vianočného stola.
Punčové koláčiky z lineckého cesta, ktoré budú hviezdou vášho vianočného stola.
Recept Punčové koláčiky z lineckého cesta, ktoré budú hviezdou vášho vianočného stola.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Punčové rezy dnes nemusia mať podobu tradičných rezov, ale pokojne aj rolád či jednohubiek z lineckého cesta, ktoré som si tentokrát pre vás pripravila. Koláčiky som plnila mletými mandľami s rumom a marhuľovým džemom. Dokážem si to predstaviť aj s mletými vlašskými orechmi a pridať ešte kúsok punčovej arómy. Odporúčam všetkými desiatimi. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.12.2024

Punčové koláčiky z lineckého cesta, ktoré budú hviezdou vášho vianočného stola.

Punčové rezy dnes nemusia mať podobu tradičných rezov, ale pokojne aj rolád či jednohubiek z lineckého cesta, ktoré som si tentokrát pre vás pripravila. Koláčiky som plnila mletými mandľami s rumom a marhuľovým džemom. Dokážem si to predstaviť aj s mletými vlašskými orechmi a pridať ešte kúsok punčovej arómy. Odporúčam všetkými desiatimi. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

420 g
hladká múka
140 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 ks
žĺtok

Náplň:

200 g
mleté mandle
3 lyžice
marhuľový džem
50 ml
rum

Na vrch:

podľa potreby
punčová poleva
podľa potreby
sušené brusnice
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia

Punčové linecké jednohubky sú chutné a zaujímavé. Vďaka svojmu peknému vzhľadu rozhodne pritiahnu pozornosť. Ich príprava je rýchla, pričom výsledok rozhodne stojí za to. Tak šťavnaté vianočné koláčiky ste ešte určite nejedli.

  1. Z ingrediencií na cesto vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme tenký plát, z ktorého vykrojíme kolieska. 
  2. Kolieska prekladáme na papierom vyložený plech a pečieme pri teplote 170 stupňov po dobu 7 minút – sledujeme. Pečieme na funkcii teplého vzduchu – ventilátor. 
  3. Po upečení ich zlepujeme náplňou – iba zmiešame všetky potrebné suroviny. Plníme pomocou cukrárskeho vrecka. Takýto spôsob je oveľa jednoduchší ako plnenie lyžicou alebo nožom.
  4. Zlepíme, vrch namočíme do punčovej polevy a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Punčové linecké koláčiky pri pečení sledujte. Každá rúra totižto pečie inak. Ak by boli náhodou tvrdé, nechajte ich odstáť v dóze aspoň jeden deň, aby zmäkli. Po dokončení vianočné pečivo skladujte na tmavom a chladnom mieste, vďaka čomu vám vydrží chutné a pekné celé sviatky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár