(forma: cca 32x20) Celé vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme do hustej bielej peny. Trvá to niekoľko minút. Pridáme mlieko s olejom a pár sekúnd šľaháme. Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou a jemne vymiesime dohladka.
Cesto nalejeme do papierom vystlanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na horný dolný ohrev cca 20-30 minút. Rovnako upečieme aj druhý korpus, kde na cesto pridáme punč a arómu (prípadne aj červené potravinárske farbivo). Vychladnuté korpusy rozrežeme pozdĺžne na dve časti.
PUNČ: Všetky ingrediencie dáme do hrnca a varíme cca 15 minút. Necháme vychladnúť.
Svetlý korpus natrieme džemom, položíme naň ružový korpus a rovnomerne polejeme polovicou punču. Natrieme džemom, položíme ďalší ružový korpus, polejeme zvyškom punču a potrieme džemom. Nakoniec prikryjeme svetlým korpusom.
Na punčák položíme papier na pečenie, plech a rovnomerne mierne zaťažíme (napr.2 kilami múky) Dáme najlepšie do druhého dňa odležať na chladné miesto.
Odležaný punčový zákusok polejeme polevou a dáme zachladiť.